Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

В обласному онкодиспансері встановили сучасне обладнання для променевої терапії

Наразі завершується оформлення дозвільних документів у Державній інспекції ядерного регулювання та навчання спеціалістів, які працюватимуть на лінійному прискорювачі.

18 березня Запорізька обласна рада одноголосно підтримала рішення, яким дала старт підготовчим роботам для того, щоб для КНП «Запорізькій регіональний протипухлинний центр» Запорізької обласної ради був придбаний ще один лінійний прискорювач.

Вартість лінійного прискорювача шведської фірми Elekta з комплексом обладнання для оснащення радіотерапевтичного відділення становить 65 млн грн. Основними джерелами фінансування є місцеві бюджети: обласний бюджет – 18,28 млн грн; міський бюджет Запоріжжя – 15 млн грн; міський бюджет м.Енергодар – 10 млн грн, а також державний бюджет – 21,57 млн грн (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій). Будівництво нового корпусу променевої терапії, яке розраховане на два лінійних прискорювача, розпочалося у 2020 році. Його вартість становить понад 61 млн грн.

За інформацією Регіонального протипухлинного центру, близько 70% пацієнтів, які мають онкологічне захворювання, потребують променевої терапії. Новий прискорювач робить опромінювання лише уражених ділянок пухлини, що дозволяє лікарям проводити променеву терапію більш точно, мінімізуючи ризики для всього організму пацієнта. Для жителів Запорізької області цей сервіс буде безкоштовним. Додатковий функціонал новозбудованого корпусу – сучасний комп’ютерний томограф.

Сучасне обладнання дозволить максимально ефективно лікувати найбільш поширені форми онкозахворювань як-то рак легень і рак молочної залози. Прискорювач дозволяє локально лікувати пухлину, не вражаючи при цьому інші органи та шкіру.

Запорізький регіональний протипухлинний центр є базовим закладом для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями та підозрою на них для мешканців Запорізької області. В середньому за рік у Запорізькому регіональному протипухлинному центрі отримують медичну допомогу до 10 тисяч пацієнтів. Щорічно в Запорізькій області реєструється 5-6 тисяч нових випадків онкопатології, з яких 3-3,5 тисячі хворих потребують променевої терапії.



четвер, 15 Квітня 2021 14:35 | Переглядів: 77

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]