Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулося засідання міжфракційного депутатського об'єднання «Рівні можливості»

Сьогодні у районній раді відбулося засідання міжфракційного депутатського об'єднання «Рівні можливості» з питання підвищення рівня правової культури, дотримання міжнародних стандартів щодо домашнього насильства та боротьби з цими явищами. Захід проходив під головуванням Олени Здор – голови Василівської районної ради, за участю першого заступника голови Василівської райдержадміністрації Наталії Кругляк.

Долучилися до засідання депутати районної ради - Зоя Лосєва, Людмила Коломоєць, Олена Циба, Олена Ханат, Маріана Вакула, Наталія Джуган, Людмила Бекерська, Анатолій Мариненко та запрошені представники різних соціальних служб-партнерів.

Мета зустрічі поповнення знань і обізнаності про всі види насильства, привернення уваги громадськості до актуальних тем для суспільства, проблем подолання насильства в сім’ї та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

В режимі zoom-конференції в заході взяла участь Тамара Огородова - голова правління Запорізького благодійного фонду «Єдність» за майбутнє». Привітала учасників засідання та подякувала Василівський районній раді, як першій раді області, яка підтримала звернення до Верховної ради України щодо ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок.

Першочергово учасники зібрання обговорили ряд питань про ратифікації Конвенції. Олена Здор звернула увагу присутніх на реаліях та міфах даного документа та зауважила про необхідність більш поглибленого вивчення питання.

Про українське законодавство та механізми запобігання й протидії насильству щодо жінок (домашньому та гендернообумовленому) поінформувала Ольга Желябіна - дільничний офіцер поліції Василівського РУП у Запорізькій області.

З питання проведення соціально-профілактичної роботи серед сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та надання особам, які постраждали від домашнього насильства, їх права та можливість отримання допомоги доповіла Анжела Марчишина – завідувач відділення соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» ВМР ЗО.

Змістовно та пізнавально щодо захисту осіб, які постраждали в наслідок домашнього насилля в системі правової допомоги присутніх поінформували Наталія Давиденко – заступник начальника відділу «Василівське бюро правової допомоги».

Наприкінці зустрічі Олексій Видиш - психолог благодійного фонду "Єдність за майбутне"поділився практичними порадами та методами роботи  з особами, які потребують допомоги.

Відповідно до цільової аудиторії розглянули поняття насильства, поповнили знання щодо видів насильства та можливості їх розрізнення від звичайних конфліктів. Представникам різних соціальних служб вдалось пояснити, яким чином можна себе захистити, куди звертатись за допомогою у випадку насилля (залишили контактні телефони, адреси суб’єктів соціальної роботи та телефонів безкоштовної Національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації (116 123) й Національної дитячої «гарячої лінії» захисту прав дітей (116 111).



четвер, 02 Грудня 2021 14:06 | Переглядів: 352

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]