Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Хортиця готується зустріти гостей на зимові свята

У Національному заповіднику Хортиця триває монтаж святкового містечка - цього року вперше острів стане місцем проведення масових заходів до новорічних та різдвяних свят.

Хід робіт перевірив сьогодні голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух під час робочої поїздки на Хортицю.

Зараз на “Козацькому колі” вже встановлено геокупол, який стане “зимівником” Святого Миколая, монтують сцену, підключають світлові скульптури, прикрашають головну ялинку - всі роботи мають бути завершені за кілька днів. Оселя Святого Миколая відчиниться 17 грудня - першими відвідувачами стануть діти соціальних категорії.

Цього року вперше вирішили долучити до святкування нового року потужності острова Хортиця, національного заповідника і безпосередньо новозбудованої локації “Козацьке коло” - прагнемо, щоб Хортиця працювала на імідж міста і області не тільки в теплу пору року, а й цілий рік, тому започатковуємо і таку зимову історію. Прагнули подарувати зимову казку, створити атмосферу для родинного святкування - щоб батьки і діти провели час разом. Тут працюватимуть артисти всіх наших комунальних закладів культури, буде програма, різноманітні розваги і головне - будиночок Святого Миколая, де можна буде особисто передати лист з бажаннями. Цього року Святий Миколай проведе час на острові у тестовому режимі, але сподіваємось, що йому тут сподобається, і наступного року він приїде знов. Важливо, щоб заповідник працював цілий рік - і влітку, і взимку, тому створюємо нові можливості острову розвиватися, - відзначив голова ЗОДА Олександр Старух.

Святкове містечко працюватиме кожні вихідні: 18-19 грудня, 25-26 грудня, 1-2 січня, 7-9 січня, 15-16 січня. Програма розрахована з 12.00 до 18.00.

На гостей чекає святковий кінозал під відкритим небом, дитяча дискотека, виступ виконавців на головній сцені, анімація від артистів КЗ «Запорізького академічного обласного театру юного глядача», "Запорізького академічного обласного театру ляльок", “Запорізького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.В.Г.Магара”. Також можна буде написати листа Святому Миколаю та передати особисто у його будиночку.

Для того, щоб відвідувачам було зручно потрапити на нову локацію, міська влада організовує додатковий громадський транспорт, який курсуватиме на Хортицю у вихідні дні.

Новорічне містечко - один з перших результатів “Великої реставрації”, яка стартувала на Хортиці цього року. Завдяки початку реконструкції Національний заповідник отримав інфраструктуру, що дозволяє влаштовувати масові заходи. В канун зимових свят відвідувачів чекає три локації - оновлений Курган Єдності, комплекс “Запорозька Січ” та святкове містечко на “Козацькому колі”.

Нова концепція зимових свят у національному заповіднику стане ще одним кроком до втілення нашої мети - перетворити Хортицю на туристичну перлину України.

Сподіваємося, що Святому Миколаю сподобається у Запоріжжі, і він оселиться на острові на постійний основі.



Запорізька ОДА



понеділок, 13 Грудня 2021 15:15 | Переглядів: 206

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]