Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Свинина на ринках… за певних умов

У понеділок підприємці та сільгоспвиробники району звернулися до заступника голови райдержадміністрації, голови районної надзвичайної протиепізоотичної комісії Василя Зайцева з проханням надати дозвіл на реалізацію м'яса свиней на ринках району. Люди незгодні з умовами постачання м'яса на ринок, адже забій тварин, згідно з останнім рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії, засідання якої відбулося на минулому тижні, потрібно проводити на бойні ТОВ "Бекон Січ". Не всім підприємцям та сільгоспвиробникам це зручно, а для багатьох і недешево.

Делегація у своєму зверненні зазначила: "Надаючи одноособове право ТОВ "Бекон Січ" на надання відповідних послуг, районна надзвичайна протиепізоотична комісія таким чином створила монопольне становище одному учаснику ринку…

ТОВ "Бекон Січ", реалізуючи рішення РНПК, має право на власний розсуд встановлювати ціни на свої послуги, визначатися з потенційними замовниками, диктувати умови надання послуг, тощо.

На території району існує не лише дане підприємство, що спеціалізується на виробництві, переробці та реалізації м'яса свиней та має задовільний стан умов утримання тварин та їх забою.

З липня цього року, тобто з часу виникнення захворювання, у районі не спостерігалося будь-яких рецидивів АЧС, погіршень ситуації у даному сенсі також не відбувалося.

Вважаємо, що прийняті заходи профілактики були доречними та своєчасними, але з огляду на стабільність ситуації, на даний час карантинні обмеження не виправдовують себе, тож постало питання необхідності їх повного скасування.

Враховуючи наведене, а також прийняте рішення РНПК про надання дозволу на реалізацію м'яса свиней на ринках Василівського району, прохаємо вирішити питання щодо можливості проведення забою тварин не лише на території ТОВ "Бекон Січ", а й на інших підприємствах, а також з використанням облаштованих приміщень підприємців за умов дотримання встановлених санітарних норм та правил".

З приводу цього В. Зайцев повідомив, що у четвер буде скликана відповідна комісія, яка розгляне дані питання та прийме відповідні рішення.

P.S. Як стало відомо редакції, комісія внесла зміни у своє рішення, виклавши пункт 6 у такій редакції: «Дозволити реалізацію м'яса свинини на агропродовольчих ринках району за умов забою тварин на бойні ТОВ "Бекон Січ" або іншому спеціалізованому забійному підприємстві з дотриманням ветеринарно-санітарних вимог щодо забою та реалізації свинини, згідно з п. 3.1. Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин».

 

За матеріалами газети «НТ»

 

середа, 28 Листопада 2012 14:03 | Переглядів: 884

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]