Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Про службу в органах місцевого самоврядування

Вчора голова районної ради Сергій Джуган взяв участь в засіданні Регіональної дорадчої ради Національного конгресу місцевого самоврядування України в Запорізькій області під головуванням Павла Матвієнка. Участь у заході взяв директор Центру правової допомоги містам Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» Віктор Кравченко:

— Сьогодні обговорювалися концептуальні положення законодавчого врегулювання статуту посадових осіб органів місцевого самоврядування. Проблема полягає в тому, що вже більше року, як прийнято Закон про державну службу, а проект Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», що був підготовлений Мінюстом і внесений Кабміном, Верховна Рада відхилила, направивши на доопрацювання. Мотивація була такою: треба до Закону про держслужбу терміново розробити новий варіант Закону про службу в органах місцевого самоврядування, щоб адаптувати законодавче поле обох видів публічної служби, які взаємопов’язані одними принципами. Тому в жовтні в Кабміні створили міжгалузеву робочу групу з опрацювання цього законопроекту в Міжрегіонбуді. Тепер ведеться активна робота. Ключові питання — оплата праці, групи і підгрупи посад, категорії посадовців у органах місцевого самоврядування. Нам дуже важливо знати точку зору працівників на територіях, бо закон пишеться саме для них.

Тиждень тому подібні збори відбулися у Дніпропетровську, до кінця року засідання дорадчих рад пройдуть ще в кількох областях, після чого всі пропозиції будуть надані в Міністерство регіонального будівництва і ЖКГ для врахування в кінцевому варіанті законопроекту.

— В даному випадку мова йде про синхронізвацію законів в органах держслужби та місцевого самоврядування,- підсумував розмову Павло Матвієнко.

— Основну частину наших пропозицій ми раніше опрацювали на Конгресі органів місцевого самоврядування та на засіданні Асоціації районних та обласних рад. Сьогодні ми обговорили проблемні питання, які виникли під час роботи над основними засадами проекту Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

четвер, 29 Листопада 2012 09:03 | Переглядів: 737

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]