Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ми пильнуємо закон

Двадцять один рік минув відтоді, як Верховна Рада України проголосила історичну Декларацію про державний суверенітет України, і невдовзі, вже 5 листопада 1991 року, ухвалила Закон України «Про прокуратуру», яким на органи прокуратури покладено здійснення нагляду за додержанням і правильним застосуванням законів. За всі ці роки кожним працівником органів прокуратури докладено багато зусиль для зміцнення законності і правопорядку в Україні.

Певний вклад в утвердження української державності, подолання суспільного зла — корупції і злочинності — доклали і працівники Василівської районної прокуратури.

Напередодні Дня працівників прокуратури, який відзначається щорічно 1 грудня, мені вдалося поспілкуватися з очільником районної прокуратури, радником юстиції Антоном Володимировичем Тараном. Він вже два роки очолює прокуратуру району, і за цей період зарекомендував себе як відповідальний, компетентний, толерантний у всіх відношеннях керівник.

Зі студентської лави Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого Антон Володимирович мав тверде переконання, що працюватиме саме у прокуратурі . 13 років він трудиться в органах правопорядку, досконально знає роботу слідчого, прокурора-криміналіста, начальника відділу криміналістики, начальника організаційно-методичного відділу слідчого управління, бо сам вже працював на цих посадах.

— Антон Володимирович, яким був для районної прокуратури 2012 рік?

— Цей рік, можно назвати знаковим для прокуратури. 19 листопада вступив у дію новий Кримінально-процесуальний кодекс України, який більш зважено визначає порядок і дії правоохоронців щодо процедури затримання, з'явилася нова міра покарання — домашній арешт. Загалом цей кодекс спрямований обличчям до людей. Нове програмне забезпечення також змінило цілком систему реєстрації, розслідування злочину. Також 18 вересня 2012 року президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань удосконалення діяльності прокуратури». Усе це наближає прокуратуру до загальновизнаних стандартів європейської спільноти.

За поточний рік зареєстровано 972 злочинів проти 670 торік. Розкрито 572 злочини проти 473 торік. Також, цього року помітно збільшилося зростання неповнолітньої злочинності. Цьому питанню приділяють особливу увагу.

— Чи правда, що у разі настання смерті людини (з будь-яких причин), родичі повинні брати дозвіл у прокуратурі на захоронення померлого?

— Так, дійсно, це передбачено новим КПК, і я не бачу в цьому нічого поганого. Ми цілком готові до таких моментів.

— За цей рік були заведені кримінальні справи на когось із працівників міліції, або інших працівників правоохоронних органів?

— Ні, на щастя, у нашому районі таких справ не було.

— Антоне Воломимировиче, розкажіть про вашу команду, яка стоїть на сторожі законності у районі.

— Всього у нас працює 13 чоловік, із них один заступник прокурора, 2 слідчі прокуратури, 4 старших прокурора прокуратури, і 5 прокурорів прокуратури.

В колективі багато молодих фахівців, які, незважаючи на свій вік, вже мають професійні навички в роботі, а здобутий досвід допомагає їм вирішувати складні правові питання. Для багатьох саме наша прокуратура стала стартовим майданчиком для кар’єрного росту. Немало колишніх фахових спеціалістів Василівської прокуратури нині успішно працюють в інших районних та обласних прокуратурах, і ми пишаємося досягненнями своїх колег.

— Що побажаєте колективу напередодні професійного свята?

— Від щирого серця бажаю кожному непохитності у служінні правді та подальших професійних досягнень. Усі ми повинні пам’ятати, що прокуратура стоїть на сторожі інтересів держави і громадянина, їй належить провідна роль у зміцненні законності та правопорядку, захисті прав і свобод людини. Тож суспільство розраховує на професійність, чесність, сумління та принциповість робітників прокуратури. Я переконаний, що й надалі районна прокуратура будете гідно виконувати покладені на неї обов’язки, захищаючи конституційні надбання українського народу.

Бажаю кожному успіхів, професійних здобутків, міцного здоров’я, щастя та добробуту!

 

За матеріалами газети «НТ»

 

п'ятниця, 30 Листопада 2012 12:23 | Переглядів: 814

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]