Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Впровадження нових бібліотечних послуг

В листопаді 2011 року п’ять бібліотек КЗ «Василівська централізована бібліотечна система»: Центральна районна бібліотека для дорослих, Районна бібліотека для дітей, Дніпрорудненська міська бібліотека для дорослих, Дніпрорудненська міська бібліотека сімейного читання та Балківська сільська взяли участь у 3-му раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету», який започатковано Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках програми «Бібліоміст» для українських публічних бібліотек.

Мета цього конкурсу - розбудова сучасної системи публічних бібліотек в Україні шляхом організації вільного доступу до Інтернету для користувачів та впровадження нових бібліотечних послуг, які задовольнятимуть потреби конкретних груп населення їхніх громад.

Взявши участь у конкурсі, в своїх заявках наші бібліотеки надали пропозиції та зобов’язалися використовувати обладнання для надання вільного безкоштовного доступу до Інтернету та орієнтувати свої послуги на безкоштовне задоволення потреб населення громади.

9 лютого 2012 року в інформаційній агенції «Уніан» в м. Киеві відбулося офіційне і публічне оголошення переможців 3-го раунду конкурсу програми «Бібліоміст» і ми дістали радісну звістку про свою перемогу.

Для успішної реалізації проекту і отримання комп’ютерів з встановленим програмним забезпеченням, іншого обладнання (принтери, сканери, мережеве обладнання, пристрої безперервного живлення, інше) приміщення КОЖНОЇ бібліотеки, в яких планувалось розташування обладнання, мали відповідати як державним санітарним нормам, так і вимогам програми, а якщо вимоги ще не виконані, для їх виконання бібліотеки повинні були заручитися гарантією від органів влади.

Щоб виконати доволі великий обсяг робіт, були отримали гарантії виконання від органів влади, і уже в лютому місяці було розпочато поточні ремонти приміщень, модернізацію електромереж в бібліотеках, закупівлю меблів і ще багато чого.

Згідно з умовами конкурсу програми «Бібліоміст» до 31 травня 2012 року наші бібліотеки виконали всі взяті на себе зобов’язання і були першими в області готовими до отримання комп’ютерної техніки. Та цієї готовності не було б якби наші бібліотеки в цей нелегкий фінансовий рік не отримували обіцяну підтримку з боку органів районної влади: це своєчасна проплата рахунків, ефективне, швидке вирішення проблем, які виникали під час реалізації проекту. На жаль, не всі бібліотеки-переможниці нашої області (а таких вісім районів) змогли вчасно виконати вимоги програми, а тому поставка комп’ютерного обладнання увесь час затягувалась.

І ось, нарешті, 23 та 24 листопада 2012 року наші бібліотеки отримали довгоочікуване комп’ютерне обладнання, яке на сьогодні, вже встановлене в бібліотеках, і чекає на користувачів. Відтепер кожен користувач бібліотечного закладу та населення громади протягом всіх робочих годин бібліотек матимуть змогу користуватися вільним та безкоштовним доступом до мережі Інтернет з використанням обладнання, отриманого від програми «Бібліоміст». Отримувати допомогу в роботі з комп’ютером, а також оволодіти навиками пошуку інформації в мережі і все це - теж безкоштовно.

Урочисте відкриття Інтернет - центрів відбудеться:

- 30 листопада об 11 годині – в Дніпрорудненській міській бібліотеці сімейного читання ;

- 11 грудня о 14 годині – в Центральній районній бібліотеці для дорослих;

- 12 грудня о 14 годині - в Дніпрорудненській міській бібліотеці для дорослих;

- 19 грудня о 14 годині - в Балківській сільській бібліотеці;

- 20 грудня о 14 годині - в районній бібліотеці для дітей

Запрошуємо всіх до Інтернет-центрів бібліотек!

 

Валентина Усова,
директор КЗ «Василівська централізована бібліотечна система»

 

понеділок, 03 Грудня 2012 16:44 | Переглядів: 922

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]