Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Один у полі — не воїн

Благополуччя громади, вирішення суспільних проблем, розвиток і процвітання рідного села для секретаря Верхньокриничанської сільради Галини Волинець ніколи не були другорядними питаннями. Тому, коли у 2008 році односельчани висловили їй свою довіру, обравши депутатом сільради, а за поданням сільського голови виконком обрав ще й секретарем, на плечі цієї молодої жінки ліг не лише вантаж відповідальності, а ще й велике бажання змінити життя у своєму селі на краще. Чи вдається їй втілювати у життя заплановане?

— Відразу скажу, що один у полі — не воїн. Потрібна надійна команда однодумців, які б допомагали втілювати у життя намічені плани. І ця команда у нас є. Депутатський корпус і виконком на чолі з головою сільради Валентиною Петрівною Саєнко — це ті люди, які можуть, хочуть і працюють над тим, аби вирішувати проблеми нашої громади. І результати цієї співпраці не на папері. Як ви знаєте, нещодавно у нашому селі з'явився дитсадок, для ви-рішення проблеми питної води побудували нову артсвердловину, а нині почали будувати ще одну, вирішуються земельні питання… Ми намагаємося брати участь у різних інноваційних проектах, аби залучити гроші інвесторів на втілення нових проектів, спрямованих на розвиток громади.

— Я знаю, що у вас був і заочний досвід роботи у сфері самоврядування, адже ваша мама, Алла Іванівна Олійник, також майже 10 років (з 1992 по 2001 рр.) пропрацювала на посаді секретаря сільради. Чи змінилося щось у секретарській роботі за роки, що минули, і чи питаєте у неї поради зараз?

— Так, дійсно. У нас з мамою дуже схожі долі. І вона, і я за фахом вчителі. Як і вона, я нині працюю в органах місцевого самоврядування. Іноді мені навіть здається, що професія вчителя споріднена з моєю нинішньою роботою. Адже я часто-густо тут займаюся і просвітницькою діяльністю: пояснюю, як правильно скласти заяву, як оформити спадщину, розтлумачую якесь земельне питання. Та іноді і сама звертаюся за порадою до мами як до досвідченої, старшої колеги. Вона підкреслює той факт, що нині у працівників сільради дещо змінилися умови праці. Значно полегшує роботу секретаря наявність електронної бази даних жителів села, завдяки ксерокопіювальній техніці будь-яку довідку можна роздрукувати швидко і у потрібній кількості, всі рішення засідань виконкомів — у комп'ютері… Тобто, обслуговувати жителів сільради тепер можна швидше і якісніше.

— Як родина сприймає вашу роботу, адже день ненормований?

— І чоловік, і син з розумінням ставляться до моєї роботи, і завжди підтримують. Вони розуміють, що, працюючи в органах місцевого самоврядування, людина належить не лише собі і родині, а просто зобов'язана іноді ставити громадське над особистим.

— Як оцінюєте роботу колективу сільради?

— Оцінку нашій діяльності краще дадуть самі жителі ради. А від себе додам, що два роки поспіль наша сільрада вже перевиконує план з наповнення місцевого бюджету, чого не було раніше, і ми довгий час відносилися до дотаційних територій. До казни сільради нині вчасно надходять податки за землю, оренда за земельні ділянки, державне мито за надані послуги (реєстрація заповітів, видача довіреностей, реєстрація місця проживання та ін.). І все це завдяки злагодженій роботі працівників сільської ради. Тож, сподіваюся, ми і надалі будемо плідно працювати на благо громади і вже найближчим часом вирішимо проблеми і з водопостачанням, і з освітленням, і з ремонтом амбулаторії. Вітаю усіх своїх колег зі святом і бажаю кожному легкої вдачі. А жителів Верхньої Криниці ми раді бачити у нашій сільраді. Ми завжди вдячні як за критику, так і за подяки, які надходять на нашу адресу, адже це і є найкраща оцінка нашої роботи.

 

Світлана ЛОБАЧ

 

P.S. У районі 2 міських, 1 селищна, 11 сільських рад. На територіях працюють понад 330 депутатів всіх рівнів. У складі районної ради 28 депутатів, кожну територію представляють 2 депутати районної ради.

 

п'ятниця, 07 Грудня 2012 08:18 | Переглядів: 744

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]