Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Потенціал туристичної галузі регіону – в розвитку фестивального та історичного напрямку

Запорізька область має великий туристичний потенціал та розвивається в правильному напрямку: фестивальний та історико-культурний туризм зараз є найперспективнішим у світі. До такого висновку дійшли учасники Київського Міжнародного туристичного форуму, який днями відбувся в Києві. Від Запорізької області в ньому взяла участь начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарева.

Організатор Міжнародного туристичного форуму – Державне агентство України з туризму та курортів.

Під час форуму обговорювалися питання щодо перспектив туристичної галузі, основних напрямків розвитку туризму та курортів в Україні, забезпечення конкурентоспроможності національного туристичного продукту на внутрішньому та міжнародному туристичних ринках, маркетингова політика держави у сфері туризму тощо.

За словами Ірини Конаревої, головний фахівець туристичної галузі в світі - генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації Талеб Ріфаї високо оцінив туристичний потенціал України, а Крим вважає найперспективнішим курортом у світі. Це особливо вигідно для нашої області, яка розташована недалеко від півосторова, і більшість туристів, які прямують на Чорне море, проїжджають через Запорізьку область.

- За словами Талеба Ріфаї, Україна має активніше використовувати свій культурний та туристичний потенціал, частіше повертатися до історії. В Україні є дуже багато унікальних місць та історичних об’єктів, і один з головних – це Національний заповідник «Хортиця», який поєднує в собі багату історію та унікальну природу. Також Талеб Ріфаї звернув увагу на те, що нині для туристів головне – не просто комфортний відпочинок у сучасних готелях, які є в усьому світі. Туристів перш за все цікавлять події та фестивалі, а також історія та культура країн, які вони відвідують. І тут ми рухаємося в правильному напрямку, адже за останні роки наш регіон став центром фестивалів на Сході України, до нас прибувають гості з усього світу, - повідомила Ірина Конарева.

Посадовець зазначила, що у найближчі роки в області дуже активно розвиватимуться курорти Приазов’я. За ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка підготовлено проект з розвитку курортів Приазов’я, і він вже знаходиться на затвердженні у Кабінеті Міністрів України. Крім того, нині розробляється Національна програма розвитку туризму в Україні, в якому особлива увага приділятиметься Запорізькому краю.

- Як українським, так й іноземним туристам вже нецікавий відпочинок просто на пляжі на березі моря, створюється попит на інтелектуальний та подієвий туризм. Люди хочуть дізнаватися щось нове, відвідати цікаві культурні та історичні об’єкти, щоб розвиватися під час відпочинку. Саме на цьому зараз зосереджена туристична галузь Запорізького краю, і для її розвитку в нас буде значно посилена робота щодо залучення інвесторів, - підсумувала Ірина Конарева.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 05 Грудня 2012 15:19 | Переглядів: 911

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]