Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Реформа системи екстреної медичної допомоги – в дії

З початком нового року вступає в дію Закон України «Про екстрену медичну допомогу», який передбачає створення єдиних центрів екстреної медичної допомоги на основі центрів медицини катастроф. Зважаючи на те, що новий закон спрямований на підвищення якості надання медичних послуг, Міністерство охорони здоров’я України проводить щотижневий моніторинг усіх підготовчих процесів, які відбуваються в регіоні.

За інформацією управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації, у зв’язку з нововведеннями нині опрацьовуються питання зміни статуту обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, навколо якого базуватиметься вся робота. Також вже визначено приміщення для розміщення оперативно-диспетчерської служби, прийнято рішення про його передачу в оперативне управління КУ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

У грудні на розгляд сесії обласної ради буде винесено клопотання про передачу цілісних майнових комплексів підрозділів ШМД, їх рухомого та нерухомого майна із комунальної власності громад районів до обласної.

Крім того, проведено розрахунки ресурсного забезпечення системи екстреної медичної допомоги на початок 2013 року.

Щодо кадрового забезпечення, враховуючи укомплектованість служби ШМД лише на 65% лікарями та на 92% молодшими спеціалістами, звільнення працівників не планується. На нове місце роботи фахівці будуть влаштовані шляхом переведення.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

понеділок, 10 Грудня 2012 10:48 | Переглядів: 699

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]