Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Про кадри, реформу та тепло

Здоров'я — найцінніший скарб який ми отримуємо від народження, і наш обов'язок берегти його впродовж усього життя. Бути здоровими, одужувати від усіх хвороб та почуватися бадьоро нам допомагають лікарі. У смт. Степногріськ уже більше 40 років піклується про здоров'я людей головний лікар дільничної лікарні Микола МАСЛЮК, який днями розповів нам про те, чим живе медичний заклад та його колектив, чи тепло пацієнтам та про інше.

— Що зробили для підготовки до цього опалювального сезону?

— Частково замінили теплотрасу до будівлі стаціонару, але її треба замінити повністю, — розповідає Микола Іванович. — Також встановили металопластикові вікна в одній з найбільш холодних палат, тому тут відразу потеплішало. У наступному році нашу лікарню обіцяють утеплити за рахунок "зелених інвестицій". Вже зробили заміри.

В цілом хворим, які знаходяться в стаціонарі, тепло. Приміщення опалюється вугіллям, тому проблем немає, а от у поліклініці лікарі та па-цієнти, на жаль, замерзають. Тут потрібно встановити 12 конвекторів. Рахунок вже виписаний на їх придбання, але є певні проблеми, пов'язані з проплатою коштів через казначейство.

У поліклініці стоять масляні радіатори, яким уже по 10 років і вони потекли, тому абсолютно непридатні у використанні. Через низьку температуру деякі прилади не працюють, наприклад, електрокардіограф, до того ж, пацієнтам незручно роздягатися для огляду. Приміщення опалюємо масляними обігрівачами, але це мало що дає.

— На вашу думку, реорганізація екстреної медичної допомоги, а саме створення єдиної оперативно-диспетчерської служби покращить надання невідкладної допомоги хворим?

— Однозначно не можу поки що сказати, але сумніваюся, що "швидка" за новими вимогами зможе рівно за 20 хвилин доїхати, наприклад, в село Щербаки. Це нереально! А якщо ще й погода буде погана?! Виникає питання і щодо фінансування та забезпечення "швидких" найнеобхіднішим: медикаментами, пальним, технічним обслуговуванням. Якщо в це не вкладати кошти, то проект не виправдає себе. У реформі ще багато незрозумілого, хоча, думаю, з часом на практиці все зміниться. Великим плюсом є те, що до хворого буде направлятися найближча "швидка" (не лише з нашого району), що істотно змінює ситуацію і прискорює надання екстреної допомоги.

— Яку територію обслуговуєте?

— Обслуговуємо досить велику територію. Нашу "швидку допомогу" викликають не тільки хворі Степногірська, але й жителі таких сіл, як: Лук'янівка, Павлівка, Щербаки, Степове, Плавні, Приморське. Для виїздів у нас є дві машини: санітарна та "швидка". У жовтні лікарні вручили сертифікат на отримання санітарної машини, ось повинні вже видати в користування. Хочемо нове авто переобладнати під "швидку", а старе, навпаки, під санітарне. На жаль, є проблеми з браком паливно-мастильних матеріалів... Неприємним моментом є і затримка виплати зарплати.

— Як у лікарні з кадрами?

— З цим проблематично: не вистачає лікарів, терапевтів, педіатрів. А ось середнім медичним персоналом забезпечені на 100%. Взагалі, на пункті "швидкої допомоги" у нас працюють 16 спеціалістів, в колективі лікарні — більше 40. Молоді майже немає, всі лікарі — пенсіонери. А кадри нам дуже потрібні, адже в дільничну лікарню звертається чимало людей. Так, всього за 9 місяців року наші терапевти і педіатри прийняли понад 17 тисяч пацієнтів, стоматолог — більше 3 тисяч, "швидка" обслужила понад 2 тисячі осіб. Весь колектив лікарні у будь-який момент готовий прийти на допомогу людям і докладає всіх зусиль на благо здоров'я наших пацієнтів.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

вівторок, 18 Грудня 2012 08:29 | Переглядів: 761

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]