Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Працівників санепідслужби поменшає

На сторожі санітарної безпеки у районі завжди стояла важлива служба — Василівська райСЕС, але майже місяць тому вона оголосила про свою ліквідацію. Хто і як в подальшому контролюватиме санітарний стан у районі? Про це та інше розповідає головний лікар райСЕС Леонід Біба:

— На базі ліквідованої райСЕС будуть створені два структурних підрозділи: Василівський міжрайонний сектор управління держсанепідслужби в Запорізькій області (на базі двох районів: нашого та Михайлівського), який буде виконувати функцію контролю за дотриманням санітарного законодавства, проводити перевірки та інше, а також Василівська міжрайонна філія обласного лабораторного центру, котра вестиме лабораторний контроль за зовнішнім середовищем: дослідження води, повітря, ґрунту, тощо. Ці два органи, які на даний момент створюються, будуть взаємодіяти між собою.

— Що зміниться у роботі санепідслужби?

— По-перше, скоротиться кількість працівників. Зменшиться і кратність обстеження об'єктів. За новими правилами перевірки проводитимуться рідше: так, для об'єктів підвищеного епідризику - 1 раз на рік, середнього ступеня ризику - 1 раз на 3 роки та незначного - 1 раз на у 5 років. Це робиться для того, щоб підприємець міг вільно розвиватися, щоб йому не заважали. Пріоритетним напрямком у роботі новостворених установ буде проведення поглибленого моніторингу стану здоров'я населення. За його результатами визначатимуться заходи, які потрібні для покращення здоров'я та зменшення рівня захворюваності людей на ті чи інші хвороби. Нагляд за якістю та безпекою харчових продуктів на всіх рівнях виконуватиме Державна ветеринарна та фітосанітарна служби (Держветфітослужба), а не санепідслужба.

Сподіваємося, що реорганізація санітарно-епідеміологічної служби суттєво покращить життя суспільства та стан навколишнього середовища. Буде так чи ні покаже час.

 

Анна ШАПОВАЛОВА

 

четвер, 20 Грудня 2012 08:39 | Переглядів: 964

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]