Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Запоріжжя відвідав голова Верховної Ради України Володимир Рибак

У Запорізькій області з робочою поїздкою вчора перебував голова Верховної Ради України Володимир Рибак. Високопосадовця супроводжують голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Павло Матвієнко та інші посадовці. У рамках робочої поїздки Володимир Рибак ознайомився з виробничими потужностями публічного акціонерного товариства "Мотор Січ", зокрема, відвідав злітно-випробувальний комплекс № 63 та виробничий ангар №1.

З технічними характеристиками модернізованих вертольотів спікера українського парламенту ознайомив голова ради директорів ПАТ «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв.

Зокрема, на огляд були представлені оновлений транспортний та пасажирський вертольоти «МІ-8МСБ», а також санітарний та пошуково-рятувальний «МІ-2».

Крім того, у ході робочої поїздки до Запоріжжя голова Верховної Ради України Володимир Рибак ознайомився з роботою Запорізького заводу феросплавів.

Як поінформував голова правління ПАТ «ЗЗФ» Павло Кравченко, після підписання меморандуму з Кабінетом Міністрів, підприємство відновило свою роботу, отримавши можливість купувати електроенергію за спеціальним тарифом. Наразі відновлення роботи заводу йде з випередженням встановленого графіка, вже працює 20 печей. За словами керівника підприємства, на роботу прийнято більше 100 нових працівників і до кінця року планується працевлаштувати ще 1,5 тисячі. Також у квітні відновить свою роботу цех, який не працював майже два роки. На повну потужність «ЗЗФ» планує вийти у серпні-вересні цього року.

- У поточному році ми плануємо вкласти у реконструкцію заводу майже 137 млн. грн.. на відновлення обладнання, будівництво. Завод готовий до роботи. Колектив підприємства вдячний Президенту, Кабінету Міністрів, губернатору, який супроводжував увесь процес прийняття рішень та підтримував нас. Ми настроєні позитивно і готові працювати, - запевнив Павло Кравченко.

Голова Верховної Ради Володимир Рибак оглянув 3-й цех підприємства, де йому продемонстрували чергову плавку. Також спікер парламенту поспілкувався з колективом феросплавників. Він підкреслив, що відновлення реального сектору економіки України – це головне завдання, яке перед усіма органами влади ставить Президент Віктор Янукович. Особливу увагу голова Верховної Ради акцентував на екологічному питанні.

- Дуже добре, що велика частина планів Запорізького феросплавного заводу пов’язана з вирішенням екологічних проблем. Підприємства мають працювати, але не труїти нас. Я вважаю, що екофонд не можна розподіляти усім потрохи. Промисловим зонам необхідно залишати більше екологічних коштів на місцях, - наголосив Володимир Рибак.

Також високопосадовець провів зустріч з представниками органів місцевого самоврядування та керівництвом місцевих органів виконавчої влади, яка відбулася в облдержадміністрації.

- Мета моєї поїздки - налагодити прямий та живий зв’язок між парламентом нового скликання та органами місцевої влади і місцевого самоврядування. Органи представницької влади повинні першими знайти шляхи розв’язання проблем, що заважають просуванню вперед, та створити законодавчу основу їх гармонійного подолання, - повідомив Володимир Рибак.

Керівник парламенту, що наразі суспільство живе очікуванням позитивних результатів президентських реформ, а отже цілком готове підтримувати цей стратегічний курс Президента.

- На мій погляд, запит суспільства на ефективне та рішуче реформування має бути глибоко усвідомленим усіма гілками влади, всією її вертикаллю. При цьому вперше за роки незалежності три вищі гілки влади: Президент, Кабінет Міністрів та Верховна Рада України діють узгоджено та готові нести відповідальність перед суспільством за долю реформ, - підкреслив Володимир Рибак.

Голова Верховної Ради України наголосив на необхідності конституційного реформування місцевого самоврядування у відповідності до міжнародних стандартів. Також він назвав головним завданням влади всіх рівнів відновити довіру суспільства до державної політики та до інститутів влади.

- Досягти цього можна, насамперед, шляхом повноцінної, повномасштабної конституційної реформи. Також незабаром планується на державному рівні затвердити Концепцію розвитку місцевого самоврядування, в основі якої лежать принципи розширення можливостей участі громадянського суспільства у виробленні політики на місцевому рівні та контролі за її реалізацією. Крім того, цього року починається практична реалізація нової регіональної політики, яка передбачає перехід регіонів та територіальних громад до системного освоєння власних ресурсів на стратегічних засадах, поширення міжрегіональної співпраці, - зазначив Володимир Рибак.

Високопосадовець також висловився за розширення матеріальної бази місцевого самоврядування через децентралізацію бюджетної системи, збільшення частки податкових надходжень до місцевих бюджетів, запровадження більш прозорої формули розрахунку міжбюджетних трансфертів та дотацій з державного бюджету. В цьому контексті він звернувся до представників місцевих органів влади з пропозицією здійснити аналіз державних та місцевих цільових програм, визначитися з можливостями фінансування та акумулювати матеріально-фінансові ресурси на тих напрямах, які є найбільш актуальними для громади.

Володимир Рибак зазначив, що державі потрібна чітка й послідовна законотворча політика Уряду і Парламенту, наслідком якої мають бути системні законопроекти, зорієнтовані на забезпечення виконання Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 років, яку було прийнято 27 лютого поточного року на розширеному засіданні Кабінету Міністрів України за участю Президента України Віктора Януковича.

За словами керівника парламенту, зміни до цьогорічного держбюджету розглядатимуться у Верховній Раді за підсумками першого кварталу. Вже підготовлено проект рішення про виділення 1 млрд. 400 млн. грн. на потреби регіонів. Як мінімум 50% додаткових надходжень до державного бюджету повинно бути спрямовано саме на потреби регіонів.

Серед питань, які потребують першочергової уваги, Голова Верховної Ради назвав будівництво та придбання доступного житла, забезпечення гідного рівня соціальної допомоги найбільш вразливим категоріям громадян.

- Саме для тих категорій громадян, які найбільш соціально вразливі і не захищені - сімей з дітьми, малозабезпечених сімей, інвалідів з дитинства, дітей-інвалідів, ветеранів війни та праці, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо - будуть підвищені й забезпечені соціальні гарантії, - підкреслив високопосадовець.

За його словами, не можна допустити, щоб соціальний захист, медичне забезпечення, охорона довкілля, освіта, наука, культура фінансувалися за залишковим принципом, особливо враховуючи сучасний рівень життя наших співгромадян.

- Держава має, з одного боку, допомагати тим, хто не може обійтися без сторонньої підтримки, і водночас, створювати належні умови для того, щоб активна працездатна частина населення могла забезпечити себе самостійно, - зазначив Володимир Рибак.

Підбиваючи підсумки, Голова Верховної Ради зазначив, що на часі в Україні – реформування економіки.

- Ми бачимо, що проблем багато. Головний шлях їх вирішення – реформування економіки. Буде міцний фундамент, надійна економічна основа, буде міцною й Українська держава, - підсумував Володимир Рибак.

За підсумками робочої поїздки до Запорізької області буде підготовлено робочий документ з аналізом ситуації і пропозиціями до Уряду щодо сприяння подальшому розвитку області.

Робоча поїздка Голови Верховної Ради України Володимира Рибака до Запоріжжя завершилась спілкуванням із журналістами регіональних та центральних засобів масової інформації.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 15 Березня 2013 08:40 | Переглядів: 610

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]