Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

До ювілейних дат — у повній бойовій!

На черговому засіданні Пленуму ради районної організації ветеранів присутні визначалися із першочерговими завданнями первинних ветеранських організацій у підготовці до святкування 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників, затвердили план роботи ради та обговорили умови районного і обласного огляду-конкурсу «Краща первинна організація» та «Кращий волонтер року».

На початку виступив голова райорганізації ветеранів В.К. Живиця. Він наголосив, що у жовтні ми відзначатимемо 70 років відтоді, як нашу землю перестав топтати ворог. А 2015 рік (70-річчя з Дня Перемоги) Указом Президента оголошений Роком ветеранів Великої Вітчизняної. Тож ці ювілейні дати зобов'язують кожну організацію активніше працювати з органами місцевого самоврядування, зі шкільними колективами, вести роз'яснювальну роботу серед молоді, знову і знову розповідаючи їм про пережиті лихоліття.

Особливу увагу треба звернути на підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни, покращення медичного обслуговування, залучити до цього владу на місцях, зустрічатися з керівництвом медичних закладів. Адже ветеранів, які пройшли війну, залишилися одиниці і вони мають право на підтримку і допомогу.

Обговорюючи виступ голови, ветерани озвучили і проблеми, які хвилюють багатьох. Зокрема, підтримання пам'ятників полеглим воїнам у належному стані. Як на території с. Златопіль, де три пам'ятники, на думку голови первинної ветеранської організації Н.О. Зарубаєвої, взагалі потребують заміни (встановлені ще у 50-х роках). Непокоїть ветеранів і те, що сьогодні, по суті, немає такої організації, яка б надавала послуги у комплексі (ремонт телевізора, неполадка з водогоном та ін.), скрізь потрібно йти і самотужки шукати спеціалістів, з кимось домовлятися. Нарікали і на те, що виклик "швидкої" у сільській місцевості нерідко платний (звісно, неофіційно). Згадали і про здачу крові у лікарні, для якої потрібно купувати гумові рукавички, вату, спирт і також платити 5 гривень… Для ветеранів це образливо. Невже, обурюються вони, не можна створити дійсно належні умови для лікування тим, у кого за плечима важкий життєвий шлях! Проблемним залишається і безкоштовне протезування зубів. Тож для вирішення цих питань ветерани озвучать ці проблеми керівництву райлікарні і триматимуть зв'язок з місцевою владою та УСЗН.

А на завершення ветерани із задоволенням послухали виступ вокального ансамблю «Фльор» Василівського міського клубу (керівник Світлана Діденко). Пісні у виконанні юних співачок додали настрою і дещо відволікли від життєвих проблем.

Світлана ЛОБАЧ

 

 

 

п'ятниця, 15 Березня 2013 08:45 | Переглядів: 678

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]