Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Ми допоможемо кожному

Вже рік у районі працює Центр обліку та реєстрації бездомних громадян. Він був відкритий з метою надання соціального захисту бездомним громадянам та безпритульним дітям, адже відомо чимало випадків, коли людина в результаті зміни, або втрати житла, без відповідних документів, не в змозі користуватися жодними соціальними виплатами та послугами.

Розповідає завідувач Центру Тетяна КОВАЛЕНКО:

— Скільки осіб сьогодні на обліку у Центрі та які саме документи ви допомагаєте їм відновити?

— За рік, що минув, до Центру обліку та реєстрації бездомних громадян звернулися 17 осіб, які потребували соціальних послуг: інформаційно-консультаційних та реєстрації переважного місцезнаходження. Серед них 2 особи, звільнені з місць позбавлення волі.

Реєстрацію місця перебування отримали 16 осіб, що в подальшому дало їм змогу відновити документи, отримати реєстраційний номер облікової картки платника податків, оформити документи для отримання пенсії, соціальної допомоги, стати на облік в центр зайнятості, отримати медичну допомогу тощо.

Ще один чоловік звернувся з проханням допомогти у відновленні документів та влаштуванні його до Орлянського стаціонарного відділення для пос-тійного проживання одиноких престарілих громадян. Він був без постійного місця проживання та без будь-яких документів, які б засвідчували його особу. В ході відпрацювання даного питання зі слів цього чоловіка ми виявили, що на сьогодні він є громадянином іншої країни, а тому ми його направили до Генерального консульства Грузії в м. Донецьк. Наразі консульство збирає інформацію про вказану особу з метою оформлення паспорта.

— Чи підтримує Центр бездомних громадян під час надзвичайних ситуацій, в зимовий період?

— Звісно. На виконання районної «Програми соціального захисту бездомних громадян та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, погодних умовах та під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період у Василівському районі на 2011-2014 роки» спільно з районною організацією Товариства Червоного Хреста України за грудень 2012 — лютий 2013 р. 32 особи забезпечувалися гарячим харчуванням та теплим одягом. Проводимо роз'яснювальну роботу з питань пропаганди здорового способу життя, попередження захворювання на туберкульоз та інші хвороби.

— Нагадайте, куди потрібно звернутися людині, яка не має реєстрації переважного місцезнаходження, тобто безхатченкам?

— Звертатися слід до Центру обліку та реєстрації бездомних громадян при КУ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» за адресою: м. Василівка, вул. Чекістів, 6, каб. № 217 або за тел.7-29-77.

 

п'ятниця, 15 Березня 2013 09:20 | Переглядів: 743

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]