Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Наше багатство!

Більша частина жителів с. Верхня Криниця — жінки: різного віку, різної долі… Вони — наше неоціненне багатство, краса і доброта. Але серед них, в першу чергу, відзначу тих, хто має за плечима довге та непросте життя, яким цьогорік виповниться 85 років і більше.

Це учасниці війни, «діти-війни», ветерани праці, мужні та сильні: Катерина Данилівна Бедрик, Катерина Андріївна Кравцова, Наталія Данилівна Піскун, Ганна Олександрівна Притула (85 років), Катерина Сергіївна Сіра, Ганна Андріївна Шаповалова, Валентина Дмитрівна Ларіоненко, Ольга Терентіївна Хредченко, Ольга Олександрівна Чистіліна, Любов Павлівна Литвин (86 р.), Ольга Тимофіївна Рулевська, Анастасія Силівна Литвин, Тетяна Омелянівна Доскалюк, Наталія Іванівна Іващенко (87 р.), Тетяна Єлисеївна Семьонова, Надія Василівна Шута (88 р.), Наталія Іванівна Таран, Клавдія Лук'янівна Соломко (89 р.), Ганна Тихонівна Шачиліна (90 р.), Ольга Миронівна Лозко та Анастасія Яківна Карнаух (91 р.).

Є в нашому селі і жінки, які святкуватимуть ще вагоміші іменини. 95 та 98 років найстарішим жителькам Верхньої Криниці Олександрі Андріївні Кравець та Ганні Архипівні Храпач.

Одним випало тяжке випробування на чужині, нелюдська праця на примусових роботах у Німеччині, як А.Я. Карнаух, а К.Л. Соломко дійшла з радянськими військами до Варшави і бачила усі жахіття Великої Вітчизняної, інші працювали в тилу. А після війни наші тендітні жінки піднімали сільське господарство, працювали на заводах, фабриках, у школах, відбудовували Дніпрогес, були домогосподарками, виховували дітей… І на все це знаходили час і сили! Важка праця не зламала їх, навпаки, загартувала. Вистачало енергії і для роботи, і для пісень, які співали, повертаючись додому з колгоспного поля.

Минають роки. Нині серця цих жінок зігріває тепло рідних онуків, а також щирі привітання верхньокриничанських школярів, які часто приходять до них у гості, і від того, що не забувають, стає іще тепліше.

 

Людмила Іванівна РЕДЬКІНА,
голова ветеранської організації
с. Верхня Криниця

 

п'ятниця, 15 Березня 2013 11:59 | Переглядів: 842

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]