Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Кобзареве палке слово

Минають роки, десятиліття… Але ніколи не минеться незгасна любов людей до найкращого, що квітчає рід людський і землю рідну. Ніколи не погасне в серцях глибока шана до яскравого сузір'я полум'яних борців за народне щастя, до геніїв, що віддали свій талант рідній Батьківщині. Серед них — Тарас Григорович Шевченко. Вшановуючи пам'ять славного Кобзаря, у Підгірненській ЗОШ проведено Шевченківський тиждень.

Тиждень розпочався із тематичної загальношкільної лінійки: «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». Протягом тижня у щколі проходили різноманітні навчально-виховні заходи: діти готували малюнки до творів Шевченка на конкурси, декламували улюблені вірші, за участі шкільного бібліотекаря Р. Мірошниченка та сільського бібліотекаря І. Шевченко оформили тематичну виставку «В сім'ї вольній, новій…».

Кульмінацією Шевченківського тижня став святковий концерт «Кобзареве свято». Учні В.Калашник, І.Лукашенко, В.Артамонов, А.Чернишова, М. Запара, М.Артамонов, А. Гордієнко, А. Слісаренко, А.Таран, В. Бондаренко, Є.Запара, В. Сиротенко під керівництвом вчителя української мови та літератури В. Стародубової і за підтримки вчителя музичного мистецтва І. Волика показали свою майстерність у співах, художньому читанні, літературний альманах «Сторінками Тарасового життя», пісенні композиції на слова Шевченка, інсценізації з його творів, тощо. І провели літературний брейн-ринг.

Підбиваючи підсумок, вчитель Валентина Стародубова процитувала рядки:

Провіснику волі, великий титане,

Справдились думи пророчі твої!

Прийми ж ти данину любові і шани

Від українців — нащадків твоїх!

 

За матеріалами газети «НТ»

 

вівторок, 19 Березня 2013 07:55 | Переглядів: 670

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]