Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Рейтинг оцінювання регіонів України за 2012 році

За результатами оцінки діяльності в 2012 році Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій Запорізька область посіла дев’яте місце. Без урахування м.Київ, м.Севастополь та Київської області наш регіон посів шосте місце. Про це повідомив начальник Головного управління статистики в Запорізькій області Володимир Головешко.

Оцінка регіонів проводилась за такими напрямами: економічний розвиток, інвестиційна, наукова та інноваційна діяльність, державні фінанси, підтримка бізнесу, споживчий ринок, населення та ринок праці, житлово-комунальне господарство, освіта та охорона здоров’я, рівень злочинності та екологія.

- За підсумками 2012 року економічний розвиток регіону характеризувався позитивними тенденціями. Обсяги реалізованої промислової продукції в розрахунку на душу населення склали 43,4 тис. грн., що в 1,8 раза більше середнього показника по Україні. Це є кращий результат у країні після Дніпропетровської та Донецької областей. Обсяг виробництва продукції сільського господарства в розрахунку на душу населення склав 17 тис. грн., що на 9% більше, ніж у середньому по Україні. Виробництво продукції тваринництва збільшилось на 1,8%, обсяги виконаних будівельних робіт – теж на 1,8%, хоча в середньому по Україні зменшились на 14%. Крім того, збільшилося сальдо зовнішньої торгівлі товарами, коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,99, - повідомив Володимир Головешко.

За словами посадовця, в галузі інвестиційної діяльності зріс обсяг капітальних інвестицій на 2,8%, обсяг прямих іноземних інвестицій - на 15,9%.

Галузь державних фінансів регіону характеризувалась наступними позитивними зрушеннями: на 11,3% зріс обсяг надходжень у місцеві бюджети, обсяг податкових надходжень у місцеві бюджети в розрахунку на душу населення склав 2110 грн., що на 228,7 грн. більше, ніж у середньому в Україні. Крім того, зменшився податковий борг до зведеного бюджету в два рази, що є кращим показником по Україні. Зменшилась заборгованість економічно активних платників у Пенсійний фонд України за страховими внесками в 3,7 раза. Також на 9,4% збільшився збір власних надходжень у Пенсійний фонд України.

- Щодо розвитку підприємницької діяльності теж є позитивні зрушення. Так, кількість об’єктів інфраструктури підтримки малого та середнього підприємництва збільшилась до 2,7 у розрахунку на 10 тис. населення. Площа земельних ділянок, наданих суб’єктам підприємницької діяльності для розвитку бізнесу, в розрахунку на душу населення збільшилась до 14,9 кв.м, а обсяг коштів обласного бюджету, спрямованих на фінансово-кредитну підтримку малого та середнього бізнесу в розрахунку на 10 тис. малих підприємств склав 22,5 тис. грн., - повідомив Володимир Головешко.

У галузі споживчого ринку минулого року також спостерігались позитивні тенденції. Обіг роздрібної торгівлі збільшився на 19,7%, споживчі ціни на продукти харчування в грудні минулого року в порівнянні з груднем 2011 року скоротились на 4%. Удічі збільшився абсолютний приріст обсягу обороту роздрібної торгівлі в розрахунку на душу населення, який склав 3084 грн., що є кращим показником в Україні після Києва та Севастополя.

- Минулого року рівень безробіття в області становив 6,7%, а рівень зайнятості населення в січні-вересні перевищував середній по країні показник та склав 61,2%. Реальна заробітна плата зросла на 12%, кількість створених робочих місць перевищила кількість ліквідованих на 21%. Частина працівників, які повністю відпрацювали місячну норму часу та мали нарахування в межах мінімальної зарплати, є незначною – 0,7%, - зазначив Володимир Головешко.

Протягом минулого року в 3,1 раза збільшився обсяг введеного в експлуатацію житла, що є кращим показником в Україні.

В області високий на фоні інших регіонів рівень забезпеченості сільських населених пунктів з населенням до 1000 жителів фельдшерсько-акушерськими пунктами – 95,2% від загальної кількості таких сільських населених пунктів, хоча ще в 2011 році цей показник складав лише 80,1%.

- Зменшилась питома вага дітей, які постраждали від злочинів, з 2,4% у 2011 році до 1,4% минулого року. Це є кращим показником серед усіх регіонів України. Також збільшилась питома вага дітей шкільного віку, охоплених оздоровленням за бюджетні кошти, до 11% у 2012 році проти 9,8% у 2011, - доповів Володимир Головешко.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко подякував усім жителям Запорізької області за плідну роботу минулого року, завдяки якій ми посіли шосте місце серед регіонів України.

- Минулий рік був складним для нашого регіону, і незважаючи на це, ми його гідно завершили, про що свідчать результати рейтингу. Запоріжці спільними зусиллями здійснили справжній подвиг! Переконаний, що за підсумками поточного року ми продемонструємо набагато кращі результати, і для цього обласна влада зробить усе від неї залежне, - підсумував Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

вівторок, 19 Березня 2013 14:00 | Переглядів: 670

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]