Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Досвід будівництва індустріальних парків у Запоріжжі мають перейняти інші області - Дмитро Фірташ

Перебуваючи з робочою поїздкою в Запоріжжі, голова Ради Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ разом з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком зустрівся з керівниками структурних підрозділів ОДА та райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, представниками бізнесу, правоохоронних та контролюючих органів. Звертаючись до учасників заходу, Дмитро Фірташ наголосив на необхідності посилення ролі роботодавців у визначенні економічної політики.

- Уряд та влада розпоряджаються грошами, які заробляють безпосередньо представники бізнесу, тобто роботодавці. Фактично ми є повноцінним партнером і розраховуємо на конструктивний діалог та врахування потреб бізнесу на всіх рівнях, - заявив голова Ради Федерації роботодавців України.

Прикладом налагодження взаємодії є те, що Прем’єр-міністр України Микола Азаров дозволив представникам Федерації порушувати найбільш наболілі питання на засіданнях Уряду.

Серед актуальних напрямків роботи – перемовини щодо зниження тарифу на електроенергію для вітчизняних енергоємних підприємств, перегляд умов членства України у Всесвітній торгівельній організації, створення міжфракційного об‘єднання народних депутатів «За вітчизняних промисловців та підприємців – роботодавців України», розробка єдиного реєстру перевірок підприємців. Крім того, голова Ради Федерації роботодавців України навів приклад успішної та ефективної діяльності нещодавно відкритих фондів підтримки малого та середнього бізнесу в Чернівцях та Житомирі, які допомагають молодим підприємцям.

- Украй важливо організувати аналогічні фонди по всій територій країни. Вони не потребують великих капіталовкладень, але дозволять нам виховати соціально відповідальних керівників, які розбираються в питаннях оподаткування та законодавства, - зазначив бізнесмен.

У виступі голова Ради Федерації роботодавців України порушив і питання подальшої долі Запорізького титаномагнієвого комбінату та КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Зокрема, планується на розвиток ЗТМК у поточному році залучити 120 млн. дол. США інвестицій, а до 2018 року ця сума буде збільшена до 700 млн. дол. США. Щодо запорізького аеропорту він висловив переконання, що Федерація обов’язково долучиться до інвестиційного проекту реконструкції цього стратегічного об’єкта.

Високий гість також відзначив позитивний досвід будівництва індустріальних парків у регіоні. На його переконання, цю практику мають перейняти інші області країни.

Також Дмитро Фірташ повідомив, що до 1 травня - Дня міжнародної солідарності трудящих, заплановано проведення великого свята для представників українського бізнесу, людей, які взяли відповідальність не тільки за свою родину, але й опікуються долею своїх працівників.

- Ми планували провести свято в Києві 30 квітня, однак, дізнавшись про це, Олександр Пеклушенко запропонував відзначити його на запорізькій землі - в індустріальному та аграрному краї трудящих людей. Особисто мені ця ідея дуже сподобалась і ми вивчимо технічні можливості проведення свята в Запоріжжі та підготовки його телевізійної версії, яка орієнтовно 12 травня демонструватиметься телеканалом «Інтер», - запевнив учасників заходу Д. Фірташ.

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

середа, 20 Березня 2013 11:04 | Переглядів: 628

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]