Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Благоустрій — візитна картка кожного міста і села

Тема благоустрою навесні щороку стає найболючішою для кожної громади. Райдержадміністрація спільно з органами місцевого самоврядування тримає це питання на контролі. А в кожній територіальній громаді активізовано роботу з ліквідації стихійних сміттєзвалищ та по наведенню належного санітарного стану.

Але сьогодні питання стоїть по-іншому: чому щороку ми наводимо порядки та чистоту, а кількість сміттєзвалищ збільшується? Чому сміття господар виносить у лісосмугу чи на узбіччя, у ліс чи у парк? І хто має слідкувати та штрафувати отаких горе-господарів? Адже благоустрій залежить не тільки від роботи комунальних підприємств, але й від культури та свідомості кожного.

З усмішкою читаємо встановлені за державні кошти промовисті білборди: «Дякуємо за чисті узбіччя!» А узбіччя по коліна у смітті, ярки заповнені «продукцією життєдіяльності людини». Звичайно, навесні їх приберуть, і дерева побілять. Але проблема має вирішуватись на рівні свідомості кожного жителя, бо там, де живуть, там не смітять!

Та особливо все розумієш тоді, коли виїжджаєш на природу, а там уже хтось позначив місце бляшанками, пляшками та купою сміття. Природа — наш дім! І нам у ньому наводити лад, щоб діти милувалися краєвидами не із екранів телевізорів чи комп`ютерів, а мали можливість пробігтися босоніж по росяній траві та випити чистої джерельної води.

Благоустрій — візитна картка кожного міста і села. Це оцінка в цілому жителів, влади. Тож спільними зусиллями слід підтримувати порядок.

 

Віктор ВАЩЕНКО,
спеціаліст з питань екології РДА

 

п'ятниця, 22 Березня 2013 07:32 | Переглядів: 689

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]