Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Дякуємо за чисте узбіччя

Протягом всього тижня перший заступник голови РДА М. Солопов разом із виконуючим обов'язки начальника відділу АПР В. Самойленком та провідним спеціалістом відділу ЖКГ В. Ващенком зустрічалися з головами ряду місцевих рад та керівниками фермерських господарств, щоб обговорити питання чистоти довкілля. Мова йшла про засмічення лісосмуг, прилеглих до траси «Харків-Сімферополь», доріг, земельних ділянок.

За зиму кількість стихійних сміттєзвалищ катастрофічно зросла, а узбіччя та голі гілки дерев «прикрашає» розмаїття рознесених вітром папірців і пакетів.

Тож «віддуватися» за несвідомих громадян, які викидають сміття аби куди, доведеться сільгоспвиробникам та працівникам райавтодору, які долучатимуться до прибирання узбіччя. Михайло Солопов звернувся до фермерів з проханням допомогти і провести «рейди чистоти». Зібране у мішки сміття прибиратиме дорожня служба.

Представникам місцевого самоврядування громад М. Солопов рекомендував вжити дієвих заходів щодо виявлення тих осіб, які вивозять сміття в неустановлені місця. При кожній сільраді створена адміністративна комісія, і вона повинна, нарешті, запрацювати: відстежити порушників, скласти відповідні адмінпротоколи і покарати винних штрафами.

Практично скрізь, де відбулися зустрічі, знайдено порозуміння з сільгоспниками. Вони також поскаржилися на те, що втомилися щовесни прибирати смітники, які межують з їхніми полями, адже іноді це не лише побутове сміття, а навіть туші померлих домашніх тварин (!). Фермери висловили також своє бачення боротьби із засміченням узбіч. По-перше, контроль за стихійними ринками по трасі. Торговці залишають після себе неприбрані місця і вплинути на це повинні сільські ради. По-друге, поряд із надписами «Дякуємо за чисте узбіччя» непогано б було встановити і урни для сміття. Чимало нарікань було і на адресу дачників. Саме вони вивозять сміття до лісосмуг.

Всі зауваження і рекомендації прийняли до уваги, а сільгоспвиробники, попри зайнятість на посівній, пообіцяли до 1 квітня прибрати лісосмуги та прилеглі до полів території.

 

Світлана Лобач

 

п'ятниця, 22 Березня 2013 07:39 | Переглядів: 768

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]