Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Родина до родини — народ

Родина... Це слово походить від слова "рід" і означає близький, дорогий, пов'язане з родом, тобто з народженням. Це — найдорожчі люди, які найбільше люблять, жаліють. Але родина — це не тільки рідні, родичі. Це і клас, і школа, і весь український люд, бо родина до родини — народ. Днями у Балківській ЗОШ І-ІІ ст. пройшло свято "Українському роду нема переводу".

Радо зустріла гостей з короваєм господиня школи Л.Г.Саліженко, яка привітала всіх і зауважила, що цей захід — ще одна сходинка до зближення, до родинного єднання «в сім'ї вольній, новій». Тут жили наші прадіди, тут живуть наші батьки, тут корінь роду українського, що сягає сивої давнини.

Діти виконали танок з рушниками та запросили всіх гостей до господи на хліб, сіль, слово мудре. Учні цікавилися історією свого роду, розпитували у батьків, бабусь і дідусів про коріння родини і намалювали свої родовідні дерева з світлинами.

Родини Стешиних, Сон, Блищів, Щербанів, Савушкіних створили презентації за темою "Яка сім'я, такий і я". Дітки разом із батьками розповіли про свої захоплення, відпочинок, традиції, презентували улюблені страви (пироги, салати), хобі (плетіння бісером, в'язання, вишивка) та познайомили з "секретами" родинного щастя. Проведено гру "Квітка допомоги мамі".

Багато дітей написали міні-твори про маму, фрагменти яких зачитали. Школярі власноруч виготовили подарунки для своїх матусь та привітали їх на святі.

Не забули й батька. Здавна вважається, що батько — це захисник, годувальник. Кожна дитина хоче, щоб її батько був сильний і справедливий, мудрий і мужній, але, водночас, добрий і лагідний. Татам дітки подарували чудову пісню "Мій тато — найкращий".

Наступна сторінка свята присвячена бабусям, яких учні називають бабусенька, бабулічка. Яке ж це ніжне і красиве, лагідне, пестливе й тепле слово! До нас на свято завітали бабусі: Л.М. Жужа, Г.П. Коваленко, Н.Г. Цалей, Н.М. Веселкова, Г.М. Миронченко та інші. Бабусі розповідали про своїх онучат й поділилися "маленькими секретами" великої любові до них. Діти привітали бабусь квітами та музичним подарунком. Не забули і про дідусів, підготували презентації: "Мій дідусь — господар".

Почесними гостями на святі були голова та секретар сільради М.І. Радченко і А.М. Демченко. З вітаннями й подякою вони звернулися до всіх присутніх. Щоб мати право називатися гідним сином або донькою своєї країни, потрібно бути, насамперед, вдячним своїм батькам. Адже все починається в світі з любові у родині. Свято супроводжувалося концертом.

Родинне тепло, родинні уроки — це те, що людина бере із собою в доросле життя, тому діти, сім'я, родина і Батьківщина — це важливі й нерозривні поняття. Наприкінці свята розламали коровай, як символ достатку, родинного вогнища та злагоди, пригостили всіх присутніх.

 

Ірина Савенко, вчитель

 

 

вівторок, 26 Березня 2013 07:55 | Переглядів: 811

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]