Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Відбулася чергова сесія обласної ради

Сьогодні відбулася двадцять п`ята сесія обласної ради шостого скликання під головуванням Павла Матвієнко На пленарному засіданні було розглянуто низку важливих питань життєдіяльності області. В роботі сесії взяли участь народні депутати України — Євген Карташов, Сергій Кальцев, Олександр Дудка, Євген Балицький та народні депутати минулих скликань — Олександр Пеклушенко, Іван Бастрига.

Робота депутатського загалу розпочалася з приємних моментів: звання «Почесний громадянин області» було затверджено за Леонідом Хаджиновим та Леонідом Жаботинським. Потім голова ЗОДА Олександр Пеклушенко та голова обласної ради Павло Матвієнко вручили відзнаки кращим представникам різних сфер діяльності. Далі депутати проголосували за призначення керівників деяких комунальних установ та закладів.

Перший заступник голови ЗОДА Віктор Емельяненко доповів по ряду питань порядку денного, які стосуються пріоритетних напрямів роботи облдержадміністрації, та звітував про результати реалізації у 2012 році Стратегії регіонального розвитку регіону, що розрахована на період до 2015 року. Депутати затвердили також звіт про виконання обласного бюджету за минулий рік, з яким виступив директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Сергій Медвідь. Оскільки всі сесійні питання попередньо були детально розглянути на засіданнях постійних комісій та президії, було запропоновано ряд проектів рішень порядку денного затвердити пакетним голосуванням.

Про обласну комплексну Програму охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки депутатському загалу розповів начальник Державного управління охорони навколишнього середовища Ігор Бройде. Потім депутати затвердили зміни до обласної Програми соціальної підтримки малозабезпечених громадян «Назустріч людям». По ініціативі голови ЗОДА Олександра Пеклушенко до документу було додано пункт про соціально-медичну реабілітацію та санаторно-курортне забезпечення дітей війни. Такий напрямок було означено саме в регіональній програмі вперше в Україні.

На закінчення сесії виступив екс-депутат обласної ради, нині — народний депутат України Євген Балицький, який назвав роботу обласного депутатського загалу добре відпрацьованою та ефективною. Від імені громадської організації «Захист прав дітей війни» виступив Юрій Бойко. Він подякував голові ЗОДА Олександру Пеклушенко та депутатам за проявлену небайдужість до проблем літніх людей, дитинство яких припало на тяжкі роки Великої Вітчизняної війни.

 

четвер, 28 Березня 2013 20:52 | Переглядів: 671

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]