Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Електронні сервіси

Новини

"Відкрийте серця, ветерани!"

Для сучасної людини вихід на пенсію — це новий період у житті, який відкриває ряд своїх переваг, дає можливість вести повноцінне та цікаве життя, вільний час на спілкування у колі однодумців… Таке "коло спілкування та турботи" про ветеранів і пенсіонерів не міф, а дійсний і діючий заклад — відділення соціально-побутової адаптації комунальної установи "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)".

На урочисту подію відкриття відділення завітали керівники району Денис Калінін та Сергій Джуган, відповідальні працівники апарату РДА, голова райради ветеранів Віктор Живиця, працівники терцентру та УСЗН, люди похилого віку.

Керівники району наголосили, що відкриття відділення — практика послідовної реалізації соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення.

На сьогодні найбільшим попитом користуються послуги медичної сестри з надання першої медичної допомоги та масажу, перукаря, практичного психолога. Доречними в осінній період стали перші якісні послуги соціального робітника з надання комплексу сільськогосподарських робіт на присадибних ділянках, послуги в обрізанні дерев та допомоги у дрібному ремонті житлових приміщень. У планах відділення — подальший розвиток, розширення переліку послуг, серед яких: пральня, спортивний зал тощо.

— Цільова група, яку ми обслуговуємо, — непрацюючі пенсіонери та інваліди, — зазначила начальник відділення Людмила Стаднікова. — До нашого відділення звертаються всі, хто хоче покращити своє фізичне та емоційне самопочуття, отримати консультації фахівців різного профілю, поспілкуватися з цікавими людьми та гарно провести час. Наш обов'язок перед цими людьми набагато більший, і це ми доведемо своєю роботою. При відділенні соціально-побутової адаптації працює безкоштовний пункт прокату допоміжних засобів реабілітації. Звертаємося до всіх громадян, у кого є такі засоби (інвалідні візки, ходунки, милиці), якими не користуєтеся, — надайте їх до пункту прокату. Будемо Вам щиро вдячні!

Присутні учасники заходу висловили подяку районній владі за турботу про полегшення побутових питань для людей похилого віку.

Урочисте відкриття перейшло у годину літературної, мистецької та співочої творчості: "Відкрийте серця, ветерани!". У дружньому колі за чашкою гарячого чаю присутні з радістю слухали вірші місцевих поетів. Прозвучали на святі й історії "дітей війни" та учасників бойових дій.

Працівники відділення заздалегідь провели велику роботу, спілкуючись з людьми, на долю яких випали нелегкі часи, та про кожного зібрали й розповіли найважливіші моменти життя.

Також у відділенні відбулося ще одне чудове свято «Спогади крізь роки: далеке минуле, сучасне, майбутнє». На заході всім присутнім запропонували у формі «круглого стола» поділитися своїми щасливими спогадами про дитинство, батьків, рідних, друзів юності, вкласти ці безцінні "реліквії" у скриньку "Добра, Любові, Миру та Надії". Своїми молитвами з присутніми охоче поділилася Людмила Миколаївна Киреєва.

Зацікавила всіх і виставка під назвою "Родинна оселя", в якій використані фото родин та домівок за- прошених на свято гостей: Л.М. Киреєвої, А.П. Піскун, О.В. Таран, М.М. Васюкової, П.П. Панченко, Л.Т. Хуторної та інших. А потім всі присутні разом з ведучими свята дружно заспівали пісню "Росте черешня в мами на городі" і отримали лише приємні враження.

Всім, хто має бажання обслуговуватись у відділенні, звертайтеся за адресою: м. Василівка, вул. Чекістів, буд. 9-а (район Василівської ЗОШ №1) або за тел. 7-33-86.

 

За матеріалами газети «Нова Таврія»

 

 

п'ятниця, 18 Жовтня 2013 11:38 | Переглядів: 674

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]