Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Вересень 2024 »
Пн   2 9 16 23 30
Вт   3 10 17 24  
Ср   4 11 18 25  
Чт   5 12 19 26  
Пт   6 13 20 27  
Сб   7 14 21 28  
Нд 1 8 15 22 29  

Електронні сервіси

Новини

Непорушним традиціям — шана!

Ювілейний жовтень 2013-го по всій Україні збирає на солдатські привали і ветеранські зустрічі покоління, яке пережило війну. 70 років тому радянські війська потом і кров’ю відвойовували українську землю у ненависного ворога. І у жовтні 1943 звільнили-таки. Василівці з особливою повагою і шаною ставляться до дати звільнення свого міста - 27 жовтня.

Напередодні і, звичайно ж, в саме свято зустрічі з ветеранами давно стали доброю традицією. Для того, щоб охопити увагою, як можна більшу кількість людей, проводиться декілька солдатських привалів. Жителі західної частини міста знають, що вже багато років поспіль ветеранів, учасників бойових дій, солдатських вдів, дітей війни вшановують на території Василівської ЗОШ № 3. Понад 60 ветеранів зібралося в цьому році в святковому залі. Тих, хто в солдатських чоботях пройшов дорогами війни, залишилося зовсім мало... Голова ради ветеранів Василівки Лідія Слободян разом з керівником міського клубу Світланою Діденко доклали максимум зусиль, щоб свято пройшло, як і личить, на вищому рівні. Вокальні та танцювальні колективи міського клубу і Василівської ЗОШ № 3 підготували свої творчі вітання . І, звичайно ж, у цей день визволителів і тих, хто пережив 40-ті -рокові вітала влада — керівники району: голова райради Денис Калінін і голова РДА Сергій Джуган , а також мер міста Сергій Лобинцев. Від імені ветеранської організації району виступив її керівник Віктор Живиця, особливі слова подяки прозвучали з вуст голови ради ветеранів міста Лідії Слободян. І в кожному виступі звучало щире спасибі і низький уклін за те, що відстояли Батьківщину, що вже кілька поколінь живуть у мирі і не знають, як пахне порох... Здоров'я, здоров'я і ще раз здоров'я бажали всім присутнім, адже його їм вже так не вистачає . А ще виступаючі звернулися з проханням до ветеранів: частіше ділитися зі своїми онуками і правнуками спогадами про пережите, адже хто, як не очевидці донесуть всю правду про історію країни .

Приємним доповненням до свята стало привітання присутньої в залі ювілярки — Клавдії Олександрівни Бобровникової, яка нещодавно відзначила своє 90 -річчя. Клавдія Олександрівна пережила Голодомор, війну, повоєнну розруху і нелегкі роки становлення країни... Сльози радості блищали на очах жінки. І разом з тим легкий смуток промайнув на її обличчі. Адже більша частина цих років прожито у важкій, а іноді і непосильній праці, коли на відпочинок і турботу про саму себе не залишалося ні часу, ні сил. Таке воно, покоління війни...

Після урочистої частини ветерани зібралися за святковим столом, який був накритий для них на кошти міської ради та постійного спонсора цього заходу підприємця Василя Шевченка . Свій внесок зробив і колектив Василівського ДЕУ (начальник Ю.О. Колмик ) . А працівники шкільного харчоблоку приготували смачні святкові страви. Пісні колишньої молодості і теплі слова, що звучали на адресу присутніх, створювали особливу атмосферу щирості і доброзичливості. Ветерани спілкувалися, сміялися, жартували, а іноді сумували, вдаючись до спогадів. Вони піднімали фронтові 100 грам за тих, хто не дожив до цього світлого свята, хто залишився лежати в сирій землі на чужині, хто заплатив найдорожчу ціну за світле майбутнє наступних поколінь...

Свято вдалося . Ветерани щиро дякували його організаторам, адже, як би там не було, вони цей день завжди чекають і вдячні, що їхнє покоління не забувають.

Традиції залишаються непорушні, як і пам'ять, що залишилася нам від наших предків, яку ми шануємо і будемо шанувати надалі.

Світлана Лобач .

 

 

 

 

 

понеділок, 21 Жовтня 2013 13:33 | Переглядів: 665

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]