Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Влада зобов’язана підтримати сільгоспвиробників

28 лютого голова райдержадміністрації С.Грачов спільно з головою районної ради С.Джуганом, за участю керівництва управління агропромислового комплексу РДА, відділу Держкомзему здійснив робочу поїздку до фермерських господарств «Нива» (керівник Дубас В.Л.) та «Надія» (керівник Чувільський Є.І.) на території Широківської сільської ради. Оглянуто матеріально-технічну базу господарств, визначено основні проблемні питання, обговорено перспективи їх подальшого розвитку.

ФГ «Нива» спеціалізується на розвитку вівчарства. Поголів’я складає понад 500 голів. Головна проблема - застаріла матеріальна база та недостатнє фінансування. А сучасний розвиток та виробництво досить специфічної галузі – розвитку вівчарства, - потребує серйозних капіталовкладень та державної підтримки.

Аналогічні проблеми простежуються і в ФГ «Надія», яке спеціалізується на розвитку молочно-тваринницької галузі. Тут дійне стадо складає 40 голів корів. Є бажання розвивати цей напрямок і надалі.

В райдержадміністрації неодноразово проводилися наради з питання розвитку молочно - тваринницької галузі з метою визначення найбільш реальних та оптимальних шляхів вирішення проблеми. «Але, - наголосив керівник району, - необхідно активніше розглядати всі можливі варіанти, зокрема, створення на базі господарств сільгоспкооперативів, широкого залучення інвесторів, застосування сучасних технологій, вирішення питання співфінансування шляхом включення господарств до діючих цільових обласних та державних Програм».

 

Відділ внутрішньої політики РДА

 

середа, 29 Лютого 2012 16:00 | Переглядів: 896

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]