Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Про безпеку пам’ятай!

Життя непередбачуване, тому від нього можна очікувати будь-чого. Щоб бути готовим до несподіванок, потрібно знати правила безпечної поведінки у тих чи інших випадках. Ці знання безцінні, адже допомагають швидко зорієнтуватися та діяти індивідуально або колективно в різних життєвих і надзвичайних ситуаціях.

З метою навчання підростаючого покоління правил безпечної поведінки та формування поваги до професії пожежника-рятувальника, нещодавно відділом освіти за підтримки Василівського РВ УМНС України в Запорізькій області був проведений районний етап Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежників – рятувальників. У заході взяли участь юні пропагандисти-гуртківці ДЮПР семи навчальних закладів району (Василівські ЗОШ № 1 та № 3, Степногірська ЗОШ, Балківська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Приморська ЗОШ І-ІІІ ступенів, Підгірненська ЗОШ, П’ятихатська ЗОШ).

В ході першої частини програми Фестивалю, який проходив на базі КПНЗ «ЦДЮТТ», команди змагалися в конкурсах на кращу «Візитку», «Плакат соціальної реклами з питань безпеки життєдіяльності», презентували авторські вокальні-хіти про роботу та життя пожежників-рятувальників, складали іспит на кращого знавця з надання першої долікарської допомоги, театралізовано та з влучним гумором розкривали тему домашнього завдання «Правила безпеки використовуй та пам’ятай, лихо та стихію оминай».

Етапи «Безпечної прогулянки» фестивалю, проведені на базі СЮТур, показали готовність та практичні навики, як кожного члена, так і команди в цілому під час проходження на станціях «переправа», «гриби», «рятувальна мотузка», «встановлення намету», «рятування потопаючого».

На кожному конкурсному етапі були свої переможці: «Візитка», «Конкурс авторської пісні» - команда «Лисичка» (Підгірненська ЗОШ), «Медичний» - «Вогнеборці» (Приморська ЗОШ), «Встановлення намету», «Рятування потопаючого» - «Фенікс» (Василівська ЗОШ № 1), «Гриби» - «Полум’я» (Балківська ЗОШ).

Абсолютними фаворитами в змаганнях стала команда «Капітошка» (П’ятихатської ЗОШ), яка здобула найбільше перемог у конкурсних змаганнях та зайняла перше місце. Відповідно срібло та бронза дісталися Балківській та Підгірненській школам.

Всі команди, які брали участь у фестивалі, отримали цінні подарунки від благодійної організації «Відродження». Організувати і провести даний захід допомагали адміністрація та керівники гуртків КПНЗ «ЦДЮТТ» (О.А. Дашковська, Т.А. Бачурська, А.В. Маковоз, О.В. Мелай, Д.В. Мироненко, О.Ф. Зіновєв), медична сестра В.Г. Візиренко Василівської ЗОШ № 1.

Команда «Капітошка» буде відстоювати честь району на зональних змаганнях у м. Мелітополь, тож бажаємо їм успіхів та натхнення у здобутті нової перемоги!

 

Любов ХЕМІЙ
методист відділу освіти

 

вівторок, 27 Березня 2012 16:45 | Переглядів: 1025

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]