Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Мати велику родину — щастя

Днями до редакції "НТ" завітало подружжя Олени Степанівни та Сергія Васильовича Передеріїв з Малої Білозерки, які щойно повернулися з другої Всеукраїнської конференції для прийомних батьків "Укріплюючи сім'ї -2012". Ми вже неодноразово писали, що в цій родині виховується 8 прийомних дітей і 3 рідних. До речі, днями вони взяли на виховання ще двох. Сім'я Передеріїв - це єдиний в районі дитячий будинок сімейного типу.

То ж, побувавши на конференції, подружжя вирішило поділитися враженнями і з читачами нашої газети.

— Навіть не знаю, з чого почати, — говорить Олена Степанівна. — Ми отримали такий заряд бадьорості і оптимізму від спілкування з учасниками конференції! До того ж, ще й відпочили морально, побачили столицю… І хоча конференція проходить лише вдруге, рівень був дуже високий. Для проведення лекцій були запрошені представників християнських конфесій та організацій (навіть із-за кордону), які дійсно намагаються охопити дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування справжньою християнською любов'ю. Перед нами з доповідями виступали консультанти з питань шлюбу й сім'ї, представники фондів, які опікуються дітьми-сиротами та інші. Всього серед учасників конференції було 95 подружніх пар з усієї України.

Чотири роки минуло, як ми взяли на виховання перших прийомних дітей. Нині, здавалося б, ми вже знаємо усі нюанси цієї процедури, навчилися знаходити спільну мову з дітьми по різних проблемних питаннях, словом - не новачки. Але ця зустріч вкотре довела, що вчитися можна все життя. На прикладі інших сімей ми намагалися зрозуміти, як би у тій чи іншій ситуації діяли б ми самі. Аналізуючи ту підтримку і допомогу, яку отримують прийомні сім'ї від соціальних служб в інших областях України, ми ще раз переконалися, наскільки добре ця робота організована у нашому районі.

Думаю, що подібні зустрічі корисні для кожної прийомної сім'ї, то ж їх потрібно проводити частіше і у нас в районі, не дивлячись на постійну завантаженість батьків. Можливо, треба запрошувати навіть тих, хто тільки планує взяти дитину на виховання. До речі, в області двічі на рік проходять спеціальні тренінги для прийомних батьків і треба сказати, що також завжди цікаво.

Звісно, стати прийомними батьками — відповідально і клопітно. Але, якщо ваше серце відкрите, якщо у ньому є місце для чужої дитини і ви готові її любити, як рідну - не вагайтеся. Мати велику родину — це щастя.

Світлана ЛОБАЧ

 

вівторок, 10 Квітня 2012 11:37 | Переглядів: 894

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]