Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

ДИВОЖІНКА "ДИВОСВІТУ"

Як добре зігріває душу прекрасна літня сонячна пора, а особливо - липень-місяць, який майже кожного року щедро наділяє своїми подарунками оточуючий світ. Не оминув він одного разу і невеличкої родини з Малої Білозерки. Саме в цьому мальовничому та багатому на краєвиди селі 17 липня 1957 в сім’ї сільської вчительки та працівника місцевого підприємства "Сільгосптехніка" Лідії та Миколи Плахтій народилася незвичайна дівчинка, яку найменували Яніною, що перекладається як "Богом дана".

Ще із безтурботного дитинства маленька Яна росла допитливою та відповідальною, мала неабиякий хист до книжок. Любов до рідної мови, українського слова, пісні солов'їної , до святих традицій українського народу виховувала в доньці рідна матуся - вчитель української мови та літератури Лідія Олександрівна. І , як виявилося, не даремно! Бо вже через десятки років та маленька дівчинка Яна стала студенткою філологічного факультету Дніпропетровського державного університету, по закінченню якого у 1979 році повернулася в стіни рідної школи вчителем української мови та літератури. А з часом досягла неймовірних вершин у своїй професійній діяльності. Нині Овсієнко Яніну Миколаївну - директора КЗ "Малобілозерської естетичної гімназії-інтернату "Дивосвіт" знає не тільки кожен малобілозерчанин, а й увесь Запорізький край. А скільки ж зусиль потрібно було докласти до цього. Завдяки наполегливості, енергійності,оптимізму, комунікабельності, високому професіоналізму та мобільності Яніни Миколаївни Малобілозерська неповна середня школа була реформована в спеціалізовану середню школу художнього профілю, яка поетапно стала Малобілозерською естетичною гімназією-інтернатом "Дивосвіт".

Учителями не стають, ними народжуються. Хоча, звичайно, вчитель - це не тільки Божий дар, а й дуже відповідальна та наполеглива праця і серце, віддане дітям. Саме такі слова притаманні Яніні Миколаївні, яка вже більше 30 років впевнено крокує вчительською стежиною, продовжуючи педагогічну естафету своєї матусі.

Разом з досвідом приходить визнання. Завдяки якому директор гімназії має багату скарбничку почесних звань та нагород; спеціаліст вищої категорії, "Старший вчитель", заслужений працівник освіти України, неодноразово відзначалася дипломами та грамотами Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури України, управління освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, обласного фонду культури, нагороджена знаком "Відмінник освіти України", нагрудним знаком "Антон Макаренко", орденом "За заслуги перед Запорізьким краєм", є лауреатом другої Запорізької регіональної програми "Зоряний шлях" у номінації "Діячи науки і освіти".

У селі всі про всіх знають, бо людина славиться своїми справами та вчинками. Яніна Миколаївна заслужила авторитет і повагу не тільки у своєму колективі, а й серед жителів територіальної громади, яка неодноразово обирала її депутатом Василівської районної ради.

Обіймати посаду директора гімназії, керівника значного педагогічного колективу, мабуть, не так вже й просто, як здається на перший погляд. Та Яніна Миколаївна відчуває впевнено себе у своїх силах, завдяки підтримці та розумінню турботливого чоловіка Олександра, який багато років працює поруч з дружиною на посаді заступника директора з професійного навчання. Разом вони стали хорошими наставниками та прикладом для своїх дітей - Максима та Юлії. Справжнім життєвим оазисом для Яніни Миколаївни є її онук Назарчик. Йому, своїй маленькій кровиночці, віддає вона кожну вільну хвилиночку.

Майже 20 років Яніна Миколаївна на відповідальній посаді директора гімназії "Дивосвіт". Улюбленій справі віддає все; душу, почуття, думки і час. Щира, відверта, доброзичлива, умілий керівник та організатор, фахівець своєї справи, якому під силу найскладніші завдання, яка ніколи не уникає труднощів, а наполегливо долає всі перешкоди, що трапляються на її життєвому шляху. Її люблять гімназисти, поважають колеги, односельчани. Багато вихованців Яніни Миколаївни обрали професію педагога. Дехто після закінчення ВУЗів повертається працювати до своєї гімназії.

Ми дякуємо Богу, що в нас є такий керівник, бо знаємо, людина з таким великим материнським серцем не відштовхне, не відмовить.

17 липня Яніна Миколаївна відзначатиме свій життєвий ювілей. Тож з цієї нагоди прийміть від нас найщиріші побажання міцного здоров'я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту. Нехай кожен новий день буде щедрим на успіхи та перемоги, багатим на радісні звістки, приємні події, особисті досягнення і благородні справи! Хай і надалі буде плідною Ваша нелегка праця на благо рідного краю, твердою віра, непоборною сила духу! Нехай і надалі множаться Ваші здобутки, хай рясно колосяться засіяні Вами ниви, а Вас подальший життєвий шлях буде сонячний, доля - прихильною та ласкавою. Нехай з вами будуть вірні друзі і соратники, а три зірки - Віри, Надії та Любові - завжди освітлюють Ваш шлях.

 

четвер, 12 Липня 2012 08:45 | Переглядів: 947

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]