Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

87 тисяч пасажирів за півроку

04 листопада своє професійне свято відзначали люди незвичайної, важливої та особливої професії — залізничники. Щодня вони працюють на благо суспільства, контролюють та забезпечують вчасне перевезення пасажирів та вантажів. Їхня робота воістину складна і вимагає пильної уваги, зосередження та обережності. У цьому переконалася особисто, завітавши на станцію "Таврійськ", а саме на черговий пункт, де контролюється рух потягів.

Начальника станції Людмилу Нікіфірову застала за чергуванням за пультом керування рухом потягів на залізниці. Вся заклопотана. Але для редакції Людмила Іванівна хвилинку все ж знайшла:

— Робота наша відповідальна, вимагає посиленої уваги, адже від цього залежить безпечний рух потягів та життя і здоров'я людей. Сьогодні графік їх руху не такий насичений, як влітку. Тоді вони ходили кожні 10-15 хвилин і вся увага чергового була прикута до пульта. У нас працює 30 чоловік. Колектив досвідчений, але постійно поповнюється та омолоджується.

— В Україні запустили нові швидкісні потяги. У нас такі їздять?

— Поки що ні. У нас залізниці не розраховані на швидкісні потяги, але в майбутньому, думаю, вони з'являться. Взагалі, залізничний транспорт користується великим попитом у населення, тому що це один з найпоширеніших та дешевих видів транспорту. Електрички для багатьох жителів регіону — головний засіб пересування.

— Скільки вантажу проходить через станцію «Таврійськ»?

— Цьогорік не багато, в основному на Запорізьку ТЕС та «ЗЗРК». Так, за минулий місяць пройшло більше 9 тисяч вагонів з вантажем!

Старший білетний касир Олеся САВЧЕНКО працює на станції "Таврійськ" уже 5 років. Спочатку дівчина навчалася у Мелітопольському залізничному училищі, а тепер підвищує свою кваліфікацію та продовжує навчатися за спеціальністю "організація перевезення пасажирів". Своєю роботою задоволена, постійно з людьми, радіє, що і колектив хороший та дружний.

— За півроку обслужили 87 тисяч пасажирів, — розповідає Олеся Станіславівна. — Влітку, звісно, набагато більше. Для порівняння: навесні нашими послугами скористалися 6411 пасажирів дальнього сполучення та 11610 — приміського, а влітку, відповідно, 7600 та 17259.

 

За матеріалами газети «НТ»

 

 

вівторок, 06 Листопада 2012 14:49 | Переглядів: 745

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]