Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Для району важлива підтримка та допомога на всіх рівнях

Сьогодні голова районної ради Олена Здор провела зустріч з депутатами Запорізької обласної ради закріпленими за територією Василівського району. У заході взяли участь Наталія Кругляк, Сергій Джуган, Олег Каліман, Віктор Дудка та Олександр Білий.

На початку зустрічі Олена Здор наголосила, що налаштована на конструктивну співпрацю із кожним депутатом обласної ради. Зауважила що для розвитку новоствореного району необхідно всім гілкам влади дивитися в одному напрямку і бути готовими до спільних дій.

Територія Василівського (об’єднаного) району це майже 186000 населення, 11 обєднаних територіальних громад, з них 5-сільських, 2-селищних та 4-міських. Всього 106 населених пунктів чотирьох об’єднаних районів, кожен з яких існував 97 років. І процеси децентралізації (укрупнення територій і ліквідація) були і є небезболісними для всіх. Саме тому пріоритетним завданням районної ради укрупненого району є налагодження управлінської взаємодії, яка в першу чергу примирить, об’єднає і згуртує території. Чинниками успішності такого співробітництва є готовність до співпраці, наявність взаємної довіри, чітке усвідомлення проблем територій та готовность долучитися до їх вирішення. 

Як показало життя територіальні громади ніколи не є абсолютно достатніми, незалежно від їх площі, чисельності населення та наповненості бюджету. А це означає, що співробітництво між громадами є актуальною формою взаємодії.

Учасники зустрічі проаналізували проблеми громад району, сильні та слабкі сторони кожної території, виробили бачення подальшої взаємодії. І міські і сільські території мають низку спільних проблем: наповнення бюджету за рахунок земельного податку, транспортування і утилізація твердих побутових відходів, водовідведення та водопостачання населених пунктів, логістика на територіях та стан автомобільних доріг, безпека, передача об’єктів комунальної власності, створення спільних комунальних підприємств тощо.

Оскільки фінансові показники громад на сьогодні не можуть задовольнити вирішення нагальних проблем територій важливою є співпраця. А щоб все це запрацювало, необхідна не просто взаємодія - а стратегія розвитку району.

Наприкінці, Олена Здор подякувала присутнім за візит та готовність до подальшої співпраці, так як для Василівського району важливими є підтримка та допомога на всіх рівнях.



п'ятниця, 16 Квітня 2021 15:33 | Переглядів: 228

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]