Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Оформлення пільг на житлово – комунальні послуги багатодітним сім’ям

Для отримання пільг та внесення інформації до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги багатодітній сім'ї необхідно подати такі документи: заяву, копію посвідчень (з пред'явленням оригіналів), копію довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків документа (або копію паспорта громадянина України/свідоцтва про народження (на вибір) із внесеними даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків).

Також багатодітною сім'єю пред'являється паспорти та надається інформація про характеристику житла і послуги, якими користується багатодітна сім'я.

Відповідно до Закону України "Про охорону дитинства" багатодітні сім'ї мають право на 50-% знижку з оплати житлово-комунальних послуг, в межах соціальних нормативів.

Пільги надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2021 році – 3180 грн).

адання пільг здійснюється в грошовій формі.

Нарахування пільг здійснюється органами соціального захисту населення щомісячно до 25 числа.

Виплата пільг на оплату житлово-комунальних послуг проводиться в таких формах: безготівкова – АТ "Ощадбанк" щомісяця до 18 числа перераховує кошти з рахунка для виплати пільг на рахунки управителів, об'єднань, виконавців комунальних послуг у визначеній послідовності: опалення (теплопостачання, газо- або електропостачання); гаряче водопостачання; централізоване водопостачання та водовідведення; постачання електричної енергії на освітлення; постачання природного газу для приготування їжі та підігріву води; вивезення побутових відходів; послуги з управління багатоквартирним будинком, інші послуги.

За заявою багатодітної сім'ї послідовність перерахування коштів за послуги може бути змінено шляхом подання відповідної заяви структурному підрозділу з питань соціального захисту населення. АТ "Ощадбанк" протягом доби після здійснення перерахування коштів надсилає багатодітній сім'ї, яка отримує пільгу СМС повідомлення про стан розрахунків за послуги. готівкова – надається шляхом перерахування коштів на рахунок, відкритий багатодітною сім'єю в установі уповноваженого банку або через виплатні об'єкти АТ "Укрпошта". Виплата пільг готівкою здійснюється лише на підставі поданої багатодітною сім'єю заяви до органу соціального захисту населення.

У разі виявлення бажання отримувати пільгу через виплатні об'єкти АТ "Укрпошта" заяву необхідно подати до 15 жовтня (15 травня), в такому разі виплата пільги здійснюється у грошовій готівковій формі з початку опалювального (неопалювального) сезону.

Заяву про отримання пільги готівкою через банківську установу можливо подати структурному підрозділу з питань соціального захисту в будь-який зручний час. При наявності у багатодітної сім'ї відкритого в уповноваженому банку рахунку (пенсійного, іншого соціального рахунку), – подаються реквізити вказаного рахунку, у разі відсутності банківського рахунку, – необхідно звернутися до уповноваженого банку та відкрити рахунок для перерахування пільг у грошовій готівковій формі.

У разі не призначення пільги за рівнем доходів чи визначення доцільності рекомендуємо багатодітній сім'ї звернутись за призначення житлової субсидії. Розмір субсидії визначається, як різниця між розміром плати за житлово-комунальні послуги, в межах соціальних нормативів, та розміром обов'язкового відсотка платежу для сім'ї.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону. Для призначення субсидії подаються: заява про призначення житлової субсидії та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

У період призначення житлової субсидії, пільги на оплату комунальних послуг не нараховуються. Порядок виплати субсидій аналогічний пільгам.

Важливо. Багатодітні сім'ї, яким призначено пільгу (житлову субсидію), зобов'язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги (житлової субсидії), перерахованої виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

УСЗН Василівської РДА



понеділок, 19 Квітня 2021 14:52 | Переглядів: 105

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]