Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

До 35-ої річниці аварії на ЧАЕС в Україні створили спеціальний сайт

В Україні презентували програму вшанування 35-их роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Зокрема, команда ліквідаторів, експертів та культурних діячів створила сайт CHORNOBYL35.com, розробили унікальну айдентику у різних кольорових гамах та запланували інтерактивну виставку додатку Chornobyl APP.

Проєкт реалізується Національним музеєм Чорнобиль спільно з низкою громадських організацій. Організатори проєкту хочуть підвищити обізнаність українців у темі Чорнобильської аварії та спростувати поширені радянські фейки про радіацію.

Як анонсують організатори проєкту, в програмі вшанування 35-х роковин заплановані: освітні події і наукові лекції, експертні обговорення та дискусії, нічна акція вшанування пам’яті в Прип’яті, музичний концерт, за участю артистів Звуки Чорнобиля, особливі проєкти Національного Музею Чорнобиль, експонати віртуальної виставки ARTEFACT, онлайн зустріч чорнобильців з усього світу та навіть інтерактивна виставка з доданою реальністю мобільного додатку Chornobyl App, організувати яку зможе кожен, після заповнення спеціальної форми на сайті CHORNOBYL35.com.

На сайті CHORNOBYL35.com охочі можуть знайти програму заходів, які приурочені до роковин. Серед заходів:

— міжнародна щорічна акція/флешмоб «Чорнобиль. Запали свою свічку», яка пройде у ніч з 25 на 26 квітня в різних містах та різних кранах. У Прип'яті о 01:23 за київським часом, в момент вибуху на Чорнобильській АЕС, учасники флешмобу запалять 35 свічок в пам'ять про катастрофу;

онлайн-виставка у Національному музеї «Чорнобиль»;

— серія наукових лекцій від Chornobyl Insight;

— «Дзвінок» у 1986 — подорож в аудіоархіви із записами, розповідями ліквідаторів аварії, які працювали безпосередньо в епіцентрі подій і бачили все;

— інтерактивна виставка для всього світу Chornobyl App, яку можна відвідати за допомогою додатку.

Крім цього, група педагогів у партнерстві з Національним музеєм «Чорнобиль» та Європейським інститутом Чорнобиля ведуть роботу над оновленням матеріалу та формату традиційних уроків пам’яті Чорнобиля.



вівторок, 20 Квітня 2021 15:24 | Переглядів: 146

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]