Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Підрозділи цивільного захисту регіону готуються до командно-штабних навчань

В обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань підготовки органів влади та сил територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту до участі в командно-штабному навчанні в Запорізькій області, яке провів перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко. Згідно з Планом основних заходів цивільного захисту на 2012 рік командно-штабні навчання в Запорізькій області відбудуться з 27 по 29 листопада.

- Такий захід проводиться раз на п’ять років. Від того, наскільки якісно ми підготуємось та проведемо ці навчання, буде надана оцінка всій області. Кожен, хто бере участь у цьому важливому заході, має усвідомити, що тут дрібниць немає. Все повинно бути сплановано та відпрацьовано на найвищому рівні, - поставив завдання Віктор Ємельяненко.

Головне, що будуть оцінюватися, - дії органів управління та підрозділів територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту області в разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Шлея, аналогічні навчання нині проводяться в Одеській області. У зв’язку з цим посадовець запропонував вивчити всі виявлені в ході навчань недопрацювання, щоб попередити їх повторення на нашій території.

Володимир Шлея також ознайомив присутніх з попереднім планом навчань. Серед них – прорив греблі Дніпровської ГЕС та затоплення міста Запоріжжя, рятування людей, які опинилися в снігових заметах, ліквідація надзвичайної ситуації, пов’язаної з впливом хімічно небезпечних речовин тощо.

Начальник ГТУ МНС України в Запорізькій області Олексій Лепський звернув увагу, що під час останніх навчань, які проводилися в області в 2007 році, попередній план навчань був істотно змінений без будь-якого попередження. Таким чином, члени комісії оцінили діяльність підрозділів єдиної системи цивільного захисту регіону при виникненні дійсно несподіваної надзвичайної ситуації.

Серед заходів, які необхідно відпрацювати до початку навчань: налагодження системи оповіщення, підготовка робочих карт, техніки, навчально-методичного матеріалу, затвердження складу робочих та мобільних груп тощо.

- Всі питання мають бути врегульовані до 15 листопада. Кожен учасник навчань повинен розуміти свою роль у цій роботі та чітко дотримуватись інструкцій, - підбив риску перший заступник голови ОДА В. Ємельяненко.

 

 

Управління у справах преси та інформації ЗОДА

 

п'ятниця, 09 Листопада 2012 08:26 | Переглядів: 741

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]