Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Про регулювання містобудівної діяльності

Відповідно до закону, програми розвитку регіонів та населених пунктів, програми господарського, соціального та культурного розвитку повинні узгоджуватися з містобудівною документацією відповідного рівня.

Оновлену містобудівну документацію, яка відповідає сучасним вимогам та державним стандартам, мають 30 зі 106 населених пунктів новоствореного Василівського району. Так, генеральними планами та планами зонування території забезпечено 4 міста - це Василівка, Дніпрорудне, Кам'янка-Дніпровська та Енергодар, селище Михайлівка та 25 сіл. Для району це досить високий показник, який складає 28 % від загальної кількості населених пунктів.

Однак, відсутність містобудівної документації місцевого рівня - плану зонування або детального плану території робить не можливим здійснення права суб’єктів громади для розпорядження земельними ділянками. Такі землі є об’єктом містобудування на місцевому рівні в межах населеного пункту. На теперішній час діє пряма заборона щодо передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб у разі відсутності плану зонування або детального плану території, затвердженого відповідно до вимог Закону «Про регулювання містобудівної діяльності».

Зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування або детальному плану території також забороняється. Виключення становить розташування на земельній ділянці будівлі (споруди), що перебуває у власності фізичної або юридичної особи, надання земельної ділянки для розміщення лінійних об’єктів транспортної та енергетичної інфраструктури (доріг, мостів, естакад, ліній електропередачі, зв’язку) та деякі інші випадки згідно закону.

Містобудівна документація має бути оновлена у зв’язку з необхідністю розвитку нової житлової забудови, закладів культурно-побутового обслуговування населення, покращення існуючого функціонального зонування території населеного пункту, удосконалення вулично-дорожньої мережі та інженерної інфраструктури; приведення містобудівної документації у відповідність із вимогами законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил та у відповідності до ст. 16 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності».

Влітку поточного року з'являється новий вид містобудівної — комплексний план просторового розвиту території територіальної громади. Комплексний план просторового розвитку території громади є одночасно містобудівною документацією і документацією із землеустрою на місцевому рівні, розробляється в електронному вигляді та є загальнодоступним.

Категорія земель та вид цільового призначення земельної ділянки визначатимуться в межах відповідного виду функціонального призначення території, передбаченого затвердженим комплексним планом просторового розвитку території громади або генеральним планом населеного пункту.

 

Відділ містобудування, архітектури, ЖКГ 
Василівської РДА

 



п'ятниця, 21 Травня 2021 08:52 | Переглядів: 142

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]