Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Нові умови отримання соціальних допомог

29 березня 2021 року Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», якою передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків для всіх одержувачів, крім:

одержувачів з числа осіб з інвалідністю І групи;

осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

осіб, які досягли 80-річного віку;

одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд.

Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсію та грошову допомогу за власним вибором: або через оператора поштового зв’язку, визначеного за результатами конкурсу, який проводитиметься Пенсійним фондом України, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених, які визначаються відповідно до Порядку відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затвердженого постановою КМУ від 26.09.2001 № 1231.

Відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою КМУ від 30.08.1999 № 1596, виплата пенсій та грошової допомоги здійснюється за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання одержувачів в населених пунктах у межах України, в яких функціонують вибрані одержувачами уповноважені банки, їх відокремлені підрозділи (філії, відділення, представництва тощо).

Одержувачі самостійно вибирають уповноважений банк для відкриття поточного рахунка. Для внутрішньо переміщених осіб уповноваженим банком залишається АТ «Ощадбанк». Одержувачі, які ще не обрали собі уповноважений банк, зможуть це зробити до 1 вересня 2021 року. У разі, якщо до 1 вересня 2021 року одержувач не визначить для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з вищезазначених категорій) буде відкрито в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом Міністрів України, за зверненням органів соціального захисту, який проінформує одержувача про необхідність укладення договору банківського рахунка. Але за власним бажанням у будь-який час є можливість змінити банк, подавши заяву до відповідного уповноваженого банку або органу соціального захисту населення.

Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошових допомог з доставкою додому відповідно до умов договорів. Оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за фактичним місцем проживання одержувачам з числа людей з інвалідністю І групи, осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду, осіб, які досягли 80-річного віку, одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд здійснюватиметься за рахунок коштів державного бюджету. Для інших одержувачів оплата послуг з доставки пенсій та грошової допомоги проводитиметься одержувачами самостійно в розмірі, обумовленому договором між уповноваженим банком та одержувачем.



п'ятниця, 21 Травня 2021 09:05 | Переглядів: 150

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]