Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

У "Злагоді" працюють з любов'ю!

Наш район славиться своїми хліборобами, трудівниками та гарними сільськими господарствами. Одне із них - ПОП "Агрофірма "Злагода", яка завжди на передових, постійно розвивається і йде тільки уперед. Це пов'язано, в першу чергу, з тим, що тут працює злагоджений колектив на чолі з гарним керівником, прекрасною, щирою та розумною жінкою Катериною Луценко. Всі працюючі у агрофірмі вкладають свою душу у працю на землі, тож з року в рік важко і віддано трудяться, аби виростити гідний врожай.

Не дарма ж і назва така — "Злагода"! Саме під таким девізом ось уже багато років живе і працює господарство.

— У нашому дружньому колективі агрофірми працюють більше 100 чоловік, в зиму залишається всього 60, адже сезонна робота припиняється і решті робітників доводиться ставати на облік у центр зайнятості, — розповідає Катерина Василівна. — Як такого безробіття у селах Відножине і Тополине немає, на територіях яких розташовані два наших відділення. Всі, із числа пайовиків та бажаючих працювати, у нас працевлаштовані. Молодь, звісно, намагається знайти собі роботу у місті, або ж на залізорудному комбінаті, тож працювати у сільському господарстві не дуже хоче. Проте молоді робітники у нас є. Середній вік усіх працюючих у «Злагоді» —45 років, а середня заробітна плата становить від 2 до 4 тисяч, що для сільської місцевості є дуже непогано. Взагалі робота є різна, все залежить від людей.

— Що скажете про цей рік?

— Чесно, говорити насправді нічого. Цей рік був форс-мажорним: зимою вимерзли озимі, літні посіви — висохли, лише соняшнику зібрали непоганий урожай, та й то з двох полів, де була волога. З такими умовами не можливо щось виростити! Навіть сорго, батьківщина якого Африка, не витримав нашої спеки, і не сформував мітли. Лише восени, коли пройшли дощі, він їх викинув. Стоїть на полі зелений, не знаємо коли будемо збирати.

— Катерино Василівно, зрошення полів плануєте відновити?

— Так, звісно. Це єдине спасіння, так як вчені вже довели, що відбувається глобальне потепління і засухи будуть сильніші. Тож ми наполегливо готуємося. У нас є п'ять фрегатів, всі три насосні станції, які готові до подачі води на поля завдяки Придніпровському міжрайонному управлінню водного господарства. Залишається «за малим» — вирішити шляхи фінансування відновлення зрошення. Наступного року плануємо поливати вже 500 га і збільшити площу до тисячі. До весни налагодимо всю систему і пустимо воду на поля. — Озимі вже посіяли?

— Все, що стосувалося зимових робіт — зроблено. Озимі посіяли на тому ж рівні, як і минулого року. Сподіваємося на краще, але думаю, що нестача вологи все одно буде, адже метровий шар ґрунту сухий. Всього ж посіяли: пшениці — 1 тис. га, ячменю — 100 га, рапсу — 195 га. Загальна площа угідь — 3170 га. Землю орендуємо у 560 пайовиків.

Нині плануємо допрацювати систему зрошення, також вестимемо роботи по благоустрою тракторних бригад, а потім підемо у відпустку.

— А як з тваринництвом?

— Тримаємо 200 голів свиней. Хотіли б збільшити кількість худоби, але дозволити собі завести збиткове поголів'я не можемо, адже на сьогодні сільгоспвиробники переживають не кращі часи, кризові… Окрім свиней тримаємо ще й вівці.

— Як відзначатимете свято?

— Як і годиться, разом з колективом за великим і смачним столом та з веселим концертом. Подякуємо всім за роботу. Хоча настрій не дуже святковий, адже після такого неврожайного року радості у аграріїв немає. Будемо сподіватися, що наступного року урожай буде кращим, а погода ласкавішою до нас.

Від щирого серця вітаю весь колектив «Злагоди», аграріїв району, всіх, хто пов’язав свою долю з сільським господарством. Міцного здоров'я, сил, витримки та натхнення. Затишку, злагоди та добробуту вам і вашим сім'ям.

З любов'ю до своєї справи, до матінки-землі працюють у господарстві чимало хороших та незамінних трудівників. Серед них і механізатори Андрій Кочергін та Володимир Мазка.

— У «Злагоді» з дня її заснування, — говорить Андрій Миколайович. — Професію здобував у Михайлівському СПТУ-52, тож всі свої знання втілив у роботі. Працювати у агрофірмі подобається, адже й заробітна плата хороша та й головне, що у селі є робота! А це у наш час дуже важливо.

Володимир Іванович у агрофірмі — найпозитивніший працівник, який завжди усміхнений, життєрадісний та щирий. Він і відмінно працює, і несе радість усім своїм колегам.

— У агрофірмі вже 9 років, — ділиться трудівник. — У "Злагоді" працюю і на тракторі, і на комбайні, роботи тут завжди вистачає. Робота до вподоби, хоч і не з легких. Та й колектив тут хороший, люди роботящі, і наш керівник, Катерина Василівна, добра й розуміюча жінка. До неї завжди можна прийти за порадою, вона ніколи не відмовляє у допомозі, підтримає, розрадить. Тож працювати у таких умовах і з такими людьми приємно!

 

За матеріалами газети «НТ»

 

 

четвер, 15 Листопада 2012 08:26 | Переглядів: 1038

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]