Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Центри масової вакцинації. Як це працює

В Запорізькій області працюють вже понад десять центрів масової вакцинації, де можна зробити щеплення від COVID-19. Один з них - у місті Василівка.

Центри масової вакцинації відрізняються від звичайних стаціонарних пунктів тим, що туди може прийти будь-який громадянин України старший 18 років і зробити щеплення за власним бажанням. Для цього не обов'язково реєструватися у лист очікування на імунізацію через додаток "Дія" чи гарячу телефонну лінію МОЗ. Записатись на вакцинацію можна у сімейного лікаря або в реєстратурі амбулаторій. Головне - мати із собою паспорт, телефон і час для того, аби відстояти чергу.

Так, в Василівці, кабінет масової вакцинації працює у Василівському центрі первинної медико-санітарної допомоги (вул. Державна, 6).

Процедура щеплення займає декілька хвилин. Більше часу потрібно, аби заповнити анкету і внести інформацію про вакциновану людину у базу даних.

За необхідності, після отримання двох доз вакцини видається міжнародний сертифікат про вакцинацію.

Додамо, що у Запорізькій області наявні вакцини CoronaVac, AstraZeneca та Pfizer. Вони у достатній кількості зберігаються на регіональному складі і, відповідно до потреб, передаються до пунктів (центрів) вакцинації із дотриманням особливостей холодового ланцюга та всіх вимог щодо транспортування. А завдяки тому, що вся інформація про щеплення вноситься до єдиної бази, повторну вакцинацію можна зробити у будь-якому центрі масової вакцинації України.



понеділок, 19 Липня 2021 15:18 | Переглядів: 159

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]