Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Умови призначення житлових субсидій у опалювальний сезон

Відповідно до положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848, житлова субсидія на оплату житлово – комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком розраховується:

на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

Житлова субсидія на оплату житлово – комунальних послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії для автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

З 1 жовтня 2021 року управління соціального захисту населення самостійно здійснить призначення житлової субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували житлову субсидію в неопалювальному періоді, крім домогосподарств:

у складі яких є внутрішньо переміщені особи;

у складі яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб;

які орендують житлове приміщення;

які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Таким домогосподарствам призначення субсидії на наступний строк здійснюється після подання нових заяви та декларації.

Заяви з необхідними документами приймаються уповноваженими посадовими особами виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадовими особами центру надання адміністративних послуг.

Управління соціального захисту населення приймає заяви з необхідними документами від громадян лише у разі надсилання їх поштою або в електронній формі (через офіційний сайт Мінсоцполітики).

На виконання Закону України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» Управління у травні 2021 року уклало угоду з Міністерством фінансів України про надання доступу до інформації в інформаційно – аналітичній платформі електронної верифікації та моніторингу.

Відповідно до даної угоди, Управління перед призначенням субсидії здійснює перевірку зазначеної громадянами інформації у декларації про доходи та витрати осіб.

Наголошуємо на тому, що заявник особисто відповідає за повні та достовірні відомості в заяві та декларації, а також в інших документах, що впливають на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Також отримувачі субсидії зобов’язані протягом 30 днів повідомляти про зміни у складі зареєстрованих осіб, зміну сімейного стану, купівлю на суму, що перевищує 50 тисяч гривень, тощо.

В період карантину розрахунок житлових субсидій проводився з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, що встановлені підпунктами 2 - 6 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року № 409 (користування послугами з централізованого водопостачання, постачання гарячої води, централізованого водовідведення, газопостачання та електропостачання для побутових потреб, окрім опалення). 

 



середа, 29 Вересня 2021 10:25 | Переглядів: 113

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]