Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Нові правила проїзду у громадському транспорті

Нагадаємо, що з 21 жовтня в Україні набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень. Вони стосуються проїзду у міжобласному громадському транспорті пасажирів на автобусних маршрутах, авіаційному та залізничному транспорті.

У регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки перевезення пасажирів дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

- міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат в Дії, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, негативний результат ПЛР-тесту або одужання від хвороби;

- негативний результат ПЛР або експрес-тесту на COVID-19, (чинний 72 години).

Норма щодо наявності документу про щеплення або негативного результату тестування не поширюються на неповнолітніх. Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів.

Також норма не поширюється на перевезення легковими автомобілями, якщо кількість пасажирів там не більше п’яти (без врахування дітей до 14 років). Більша кількість пасажирів дозволяється лише якщо всі вони є членами однієї сім’ї.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів одного із необхідних документів несе перевізник.

Як зазначила прессекретар глави Нацполіції Мар’яна Рева, якщо перевізник не проконтролював наявність необхідних документів у особи, яка сіла в транспортний засіб, то відповідальність у цьому випадку лежить на перевізнику. І якщо водій впустив у автобус чи інший вид транспорту особу без цих COVID-документів, то штраф - адмінпротокол, виписується безпосередньо на перевізника. Це не означає, що людину будуть висаджувати з автобуса, чи будуть знімати з рейсу - ні, за це нестиме відповідальність перевізник.

В поліції також нагадала, що наразі ніхто в Україні не скасовував масковий режим - людина у громадському транспорті обов'язково має бути у захисній масці. І якщо громадянин порушить це правило та не одягне маску у транспорті, то тоді поліцейський має право виписати щодо нього адмінпостанову про штраф за недотримання маскового режиму.

Додамо, що відсутність у пасажира документу про щеплення або негативного тесту передбачає відповідальність за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (штраф від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 000 до 34 000 гривень).

Для громадян передбачена адмінвідповідальність за перебування в громадських місцях без вдягнутих засобів індивідуального захисту у вигляді штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 - 255 грн).



вівторок, 26 Жовтня 2021 10:47 | Переглядів: 68

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]