Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

У Василівському районі провели практичне тренування рятувальних робіт на водних об’єктах

26 листопада рятувальники Головного управління ДСНС України у Запорізькій області на Каховському водосховищі у Василівському районі, провели практичне тренування рятувальних робіт на водних об’єктах.

Метою проведення заходу стало підвищення готовності особового складу підрозділів ДСНС до дій за призначенням. Співробітники Служби порятунку провели практичне відпрацювання способів та прийомів порятунку людей на водоймі, із залученням спеціальної техніки, а саме катеру на повітряній подушці «МАРС 700», моторного човна «PowerBoat» та плаваючого транспортера.

За тактичним задумом два риболовецькі баркаси , на яких перебувають п’ять осіб, заблоковані в акваторії Каховського водосховища через несприятливі погодні умови, а саме – виникнення шуги на поверхні води. Для визначення місця перебування плавзасобів рятувальники залучили засоби повітряної розвідки. У таких умовах найбільш безпечною та оперативною є розвідка за допомогою безпілотних літальних апаратів.

В кризовому центрі приступила до роботи оперативна група для збирання даних про обстановку, їх аналіз та узагальнення, прогнозування та визначення головних напрямків ліквідації наслідків, визначення складу і кількості сил цивільного захисту, необхідних для залучення до ліквідації наслідків НС, а також Штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

За отриманими координатами для порятунку рибалок відправили катер на повітряних подушках «Марс-700» та моторний човен «PowerBoat». Плаваючий транспортер АРЗ СП м. Запоріжжя доставив на берег човни рибалок. На суходолі рятувальники розгорнули тимчасовий пункт збору постраждалих і медичний пункт із залученням медпрацівників . Також, на місці події працювали пункти обігріву із залученням штатних психологів Головного управління ДСНС України у Запорізькій області.

За підсумками тренувань визначено, що особовий склад та спеціальна техніка готові до реагування на надзвичайні ситуації на водних об’єктах взимку.

Подібні заходу, в умовах максимально наближених до реальних, дають можливість усім учасникам відпрацювати дії у разі виникнення реальної надзвичайної ситуації, аби забезпечити оперативне реагування та порятунок людей.

 

ГУ ДСНС у Запорізькій області



п'ятниця, 26 Листопада 2021 14:54 | Переглядів: 130

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]