Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Василівський район: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі у побуті

Проведення профілактичних відпрацювань фахівцями ДСНС України - є одним із методів боротьби з пожежами у житловому секторі. Зважаючи на ситуацію, яка щороку спостерігається з початком опалювального періоду щодо кількості загиблих на пожежах у побуті, рятувальники посилюють профілактичні відпрацювання населених пунктів.

Зазвичай, основними причинами виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перевантаження або несправність електромережі та побутових приладів, а також залишені без нагляду сірники у місцях, що легко доступні для дітей, майже завжди призводять до пожеж у помешканнях. Тож, рятувальники радять завжди дотримуватися простих правил безпеки у побуті для того, щоб не стати частиною сумної статистики.

Щодня співробітники Служби порятунку проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу з населенням по всій області.

Так, 8 грудня, фахівці Василівського районного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області провели чергову роз’яснювальну роботу щодо необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки у побуті з громадянами міста Василівка. У процесі спілкування фахівці ДСНС наголошували, що для безпечного перебігу опалювального періоду необхідно потурбуватись про пожежну безпеку у власних оселях, зокрема користуватись тільки справним пічним опаленням, перевіреним і надійним газовим обладнанням, не перевантажувати електромережу, обережно поводитись з відкритим вогнем.

Новорічні та Різдвяні свята не за горами. Задля того, щоб омріяні вихідні залишили по собі тільки гарні враження, вже зараз фахівці ДСНС проводять відповідну роботу. Адже важливо пам’ятати, що під час святкувань також не слід забувати про правила безпеки життєдіяльності. Так, рятувальники завітали до Великобілозерського навчально-виховного комплексу №1, поспілкувалися з педагогічним колективом щодо дотримання правил пожежної безпеки та надали рекомендації, як правильно зважаючи на вікові категорії учнів, донести важливу інформацію вихованцям закладу напередодні зимових канікул.

Рятувальники закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками. Зокрема:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.
  • при виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

 

ГУ ДСНС у Запорізькій області



п'ятниця, 10 Грудня 2021 11:00 | Переглядів: 63

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]