Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Електронні сервіси

Новини

Прийомна сім'я

"Якщо твої плани розраховані на рік – сій жито, якщо на десятиріччя – саджай дерева, якщо на віки – піклуйся про дітей".

Народна мудрість.

Забезпечення та додержання прав дітей визначає майбутнє Української держави. Конвенція ООН про права дітей першою кинула стереотипам минулого виклик – визнала дитину самостійним суб’єктом права, а її інтереси пріоритетними щодо потреб суспільства. Визначено, що дитині для повного і гармонійного розвитку її особи необхідно зростати в сімейному оточенні, в атмосфері щастя, любові і розуміння.

Починаючи з 2005 року в Україні розпочато реформування державної системи захисту прав дітей, основними напрямками якої є розвиток сімейних форм виховання дітей, що не мають батьківської опіки (зокрема національного усиновлення, створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу), реформування державної системи влаштування таких дітей, підтримка сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах, створення умов для реінтеграції дітей в сімейне оточення.

Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку.

Усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу – сімейні форми виховання, які вберігають дитину від перебування дітей в інтернатних закладах, будинках дитини і оточують її родинною атмосферою.

Метою вище вказаних форм є забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні дітей, які не мають піклування батьків.

Для дитини родина у переважній більшості випадків виступає першим і основним компонентом середовища, у якому безпосередньо відбувається її фізичний, психічний, емоційний, інтелектуальний та соціальний розвиток.

На жаль, обділені діти, відчуваючи свою неповноцінність і беззахисність, часто зневірюються у справедливості суспільства та сенсі подальшого життя. Тому ми, дорослі, зі свого боку маємо докласти максимум зусиль для того, щоб не допустити втрати віри, любові та надії у дітей, яким не пощастило зростати у колі рідних батьків.

На сьогодні на території Василівського району (сільські та селищні ради) функціонує 6 дитячих будинків сімейного типу та 14 прийомних сімей, в яких виховується 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Шановні мешканці Василівського району!
Якщо Ви бажаєте прийняти на виховання дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, підтримати її, надати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтеся до служби у справах дітей Василівської районної державної адміністрації,

за адресою: м. Василівка, бульвар Центральний, будинок 4 .

За матеріалами Василівської РДА



середа, 05 Січня 2022 15:56 | Переглядів: 135

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]