Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Багатодітні матері Василівського району отримали відзнаки «Мати-героїня»

14 лютого, голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух під час урочистого заходу вручив почесні нагороди жінкам, яким Президент присвоїв почесне звання «Мати – героїня». Це мешканки Запорізького, Василівського, Бердянського, Мелітопольського, Пологівського районів та міста Токмак. У заході взяли участь також діти і чоловіки з кількох багатодітних родин.

До урочистостей на честь вручення почесних нагород також долучилися керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, перший заступник голови Запорізької обласної ради Людмила Любім, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Марина Нотанова.

Під час заходу Олександр Старух привітав нагороджених жінок, щиро подякував їм.

Велика повага і пошана вам, шановні мами! Ви – найголовніші в державі, бо це ви виховуєте наше майбутнє. Є діти – продовжується життя, будуються дитсадки, школи, працюють підприємства. Держава допомагає родинам, але у будь-які часи робота мами – найскладніша. Цього року ми плануємо відкрити дитячі садки в різних районах області. Щиро дякую, що даєте сенс життю – даруєте життя дітям, - зазначив очільник області.

Почесне звання отримали матері, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Таким чином відзначається материнська самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку.

Указом Президента України від 14 грудня 2021 року № 655/2021 почесне звання України «Мати – героїня» присвоєно 12 жителькам Запорізької області. Загалом за минулий рік таке звання присвоєно 2029 жінкам нашої країни. Традиційно звання надається двічі на рік – наприкінці року і навесні, до Дня Матері.

Довідково. Відповідно до Закону України «Про державні нагороди» почесне звання України є вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною, за вагомий внесок у реалізацію державної політики з питань сім’ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання та навчання дітей.

Згідно з Положенням про почесні звання України, почесним званням «Мати-героїня» відзначаються жінки, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. У тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку. Враховується вагомий особистий внесок у справу виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, а також материнська самовідданість, забезпечення умов для повноцінного розвитку здорових, гармонійно розвинених особистостей, громадян незалежної України.

Важливу роль у прийнятті рішення про нагородження грають позитивний імідж сім'ї в громаді, конкретні заслуги матері у справі виховання дітей, її авторитет тощо. Неодмінною умовою тут є рішення органів місцевого самоврядування про висунення кандидатури на здобуття звання.

 

 



вівторок, 15 Лютого 2022 08:05 | Переглядів: 91

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]