Офіційний сайт Василівської районної ради

Пошук

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Електронні сервіси

Новини

Свинину вже продають

У районі діяли карантинні обмеження на продаж м’яса свинини. Ці заходи були введенні на виконання рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації щодо ліквідації та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней (АЧС) в області.

З моменту оголошення карантинних обмежень організовано та проведено три засідання районної надзвичайної протиепізоотичної комісії (РНПК), де розглянуті питання профілактики АЧС і недопущення занесення збудника на територію району.

Останнє засідання комісії пройшло 21 листопада. На ньому, зокрема, відзначено, що служба ветеринарної медицини забезпечувала систематичний контроль за обігом свинопоголів'я. Але поряд з цим, у зв'язку із забороною торгівлі м'ясом свинини на ринках, склалася неконтрольована ситуація з його реалізацією: м’ясо продавали за межами ринків, поширилась стихійна торгівля, де м’ясо без належного ветеринарно-санітарного дослідження, сумнівної якості.

Поряд з цим, комісія відзначила, що епізоотична ситуація по хворобах тварин стабільна, благополучна. Проведено щеплення свинопоголів'я, як в господарствах так і в приватному секторі проти класичної чуми свиней. Виконано річний план моніторингових досліджень патологічного матеріалу на АЧС.

Комісія визначила ще ряд заходів, аби убезпечити всіх від загрози африканської чуми. Та найголовніше: дозволила реалізацію м'яса свинини на ринках району за умов забою тварин на бойні ТОВ "Бекон Січ". А на управління ветеринарної медицини та РВ УМВС України у Василівському районі покладено постійний контроль за виконанням рішення комісії.

 

Василь ЗАЙЦЕВ
голова районної протиепізоотичної комісії

 

п'ятниця, 23 Листопада 2012 14:48 | Переглядів: 738

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]